recept voor asperges

Het aspergeseizoen is geopend! Ook zo fan van deze heerlijke groenten? Met dit lekkere recept zet je gegarandeerd een succesvol gerecht op tafel. Oh en hurry: want het aspergeseizoen duurt maar kort.

Recept voor asperges

Een keer wat anders met asperges? Dit heerlijke recept voor asperges met opperdoezer rondes, gerookte zalm en béarnaisesaus is zeker het proberen waard.

Benodigdheden:

  • Asperges
  • Opperdoezer rondes (aardappels)
  • Gerookte zalm
  • Witte wijn 50ml
  • Witte wijnazijn 50ml
  • Dragon
  • Drie eieren
  • Roomboter 200gr
  • Zout
  • Peper

Bereidingswijze:

  1. Breng de zalm buiten de koelkast op kamertemperatuur. Schil vervolgens de opperdoezer rondes (superlekkere aardappels) en asperges en kook of stoom beiden gaar.
  2. Voor de béarnaisesaus snijd je twee sjalotjes fijn. Meng dit vervolgens met de witte wijn en witte wijnazijn en een grote hoeveelheid dragon. Kook dit tot de helft in.
  3. Meng drie eidooiers in de blender en voeg naar smaak peper en zout toe. Giet vervolgens het ingekookte vocht door een zeef en druppel deze in de draaiende blender.
  4. Smelt tenslotte de roomboter in een koekenpan (zet het vuur op de laagste stand zodat de roomboter niet bruin wordt). Giet nu de gesmolten boter in een dunne straal in de draaiende blender.
  5. Schep de borden in de keuken op met wat gehalveerde aardappels, de uitgelekte asperges en een paar plakken zalm. Giet vervolgens de béarnaisesaus er gul overheen en garneer met de kleingesneden dragon.

Eet smakelijk!

Eet jij wel eens asperges?