parijs
Lifestyle, Travel

Parijs: de stad van de mode, de liefde en de lichtjes

Parijs is de stad van de mode, de liefde en de lichtjes. Een prachtige, betoverende stad waar je je uren, nee dagen, prima kunt vermaken. Graag vertel ik je aan de hand van de drie kenmerken van Parijs alles over deze prachtige stad.

Stad van de mode

Parijs is samen met Milaan de meest toonaangevende stad op het gebied van mode. De stad ademt fashion. Niet geheel verwonderlijk dat je in Parijs dan ook prima kunt winkelen. De meest dure en bekende winkelstraat van Europa is de Champs-Elysées. Qua budget niet voor iedereen weggelegd (denk: Jean-Paul Gaultier, Prada en Gucci), maar wel de moeite waard om doorheen te lopen. Al is het alleen maar voor de etalages die betoverend mooi zijn. Aan het eind (of het begin, net waar je staat) van de straat vind je bovendien l’Arc de Triomph.
Wil je echt shoppen, breng dan een bezoekje aan Rue de Rivoli. Hier vind je winkels als H&M, Zara en Mango. Bovendien vind je in deze straat het gemeentehuis van Parijs, het Louvre, Hotel de Ville en ook het beroemde warenhuis Samaritaine. In de wijk Le Marais vind je nog meer leuke winkels en boetiekjes waar je je creditcard behoorlijk los kunt laten gaan.

“Paris is always a good idea” – Audrey Hepburn

Stad van de liefde

Parijs is natuurlijk ook de stad van de liefde. Ga samen met je grote liefde naar Le Pont d’Amour. Deze liefdesbrug hangt helemaal vol met slotjes. Elk slotje staat symbool voor de liefde tussen twee mensen. Koop samen een slotje, schrijf jullie naam erop en zoek een mooi plekje tussen de vele andere slotjes. Een leuke manier om jullie liefde te vereeuwigen.
Naast Le Pont d’Amour vind je in Parijs nog veel meer romantische plekjes. Van de Eiffeltoren (menig vrouw is hier al te huwelijk gevraagd) tot de vele gezellige restaurantjes die Parijs rijk is.

Stad van de lichtjes

Parijs wordt ook wel de lichtstad genoemd. Een wandeling door de stad ’s avonds is dan ook een absolute aanrader. De Eiffeltoren is prachtig verlicht en en tien minuten van elk uur knipperen duizenden lampjes wat een schitterend gezicht is. Bezoek Parijs ook eens tijdens de feestdagen in december. De stad is dan nog mooier.

Op zoek naar een romantisch hotel in Parijs? Hotel Les Jardins Du Marais is een hip en trendy boutique hotel met uitstekende service, een heerlijk ontbijt en prachtige kamers.

Stad van het eten

Parijs is eigenlijk niet de stad van het eten, maar boy; het eten is daar heerlijk. Vooral voor zoetekauwen als ik is Parijs de ideale stad. Van chocoladecroissantjes tot cakejes bij het ontbijt: I love it. Ook erg fijn zijn Macarons. Deze kleurrijke Franse lekkernij is verslavend lekker en het ideale cadeau om mee te nemen voor thuis.

Ben jij wel eens in Parijs geweest? En zo ja, wat is jouw mooiste herinnering aan deze prachtige stad?

Vorige post Volgende post

16 Reacties

 • Reply Lois Lorinde 6 maart 2013 at 07:58

  Wat een super mooie foto’s! Doe mij maar een dagje Parijs!

 • Reply shannara 6 maart 2013 at 10:05

  zo leuk Parijs x

 • Reply Rowan 6 maart 2013 at 10:18

  Oh Parijs is geweldig. Ik ben er maar een keer geweest en wil zo graag nog eens om alles wat ik gemist heb nog eens te kunnen zien. Ik vind dat idee van die slotjes zó leuk. :) Hele mooie foto’s heb je verzameld en leuk al die onderwerpen op een rijtje. :)

 • Reply Mademoiselle Sophistique 6 maart 2013 at 10:24

  Ben al vaak in Parijs geweest, ik vind het echt een prachtige stad.

 • Reply Beautyjuf 6 maart 2013 at 10:38

  Ahh, Parijs…Zo’n prachtige, sfeervolle stad:-)

 • Reply Natalia 6 maart 2013 at 13:48

  I do miss it very much and yet, Paris definitely is always a good idea. x

 • Reply Axelle 6 maart 2013 at 14:27

  Ik hou van Parijs ! Ik ben er 2x geweest , de eerste keer met school , en de tweede keer op shoppingtripje met mijn moeder ! het is echt geweldig daar ! :)

 • Reply Elke 6 maart 2013 at 14:58

  Ik ben nog nooit in Parijs geweest… Maar er staat binnenkort wel een tripje naar Parijs op de planning. 😀

 • Reply Kimberly 6 maart 2013 at 15:27

  Ik ga binnenkort een dagje naar Parijs, wiihooo!

 • Reply Malou 6 maart 2013 at 17:27

  Wat een mooie foto’s!
  Ik ben er nog nooit geweest helaas..

 • Reply Fashionique 6 maart 2013 at 17:45

  Wat een mooie foto’s heb je gemaakt! Ik krijg helemaal zin om er naartoe te gaan!

 • Reply Merel 6 maart 2013 at 17:57

  Ik ben er één keer geweest en vond het errug romantisch. Maar de mensen vond ik er niet heel chill, de taal is nog altijd een probleem en alles in het centrum is duur. Geef mij maar Rome, daar is het weer ook wat beter ;).

 • Reply chloesterk 6 maart 2013 at 17:57

  Ik ben gek op Parijs,super mooie foto sen leuk artikel geb je geschreven!
  Kijk maar op mijn blog,als je tijd hebt staan,vandaag op foto s tussen van Parijs FW!Bedankt voor je reactie op mijn blog!

 • Reply Lidewij 6 maart 2013 at 20:30

  Ik ben nog nooit in Parijs geweest, want het heeft me nooit zo aangesproken (en ik kan echt geen Frans…) Maar nu ik je tips zie begint het wel een beetje te kriebelen… wat heb je goede tips trouwens! Fijn om alles zo op een rijtje te zien :)

 • Reply Wendy 6 maart 2013 at 22:34

  Parijs. Geweldige stad. En dat zeg ik terwijl ik er eigenlijk alleen nog maar de echte toerist heb uitgehangen. Dus van de ene naar de andere trekpleister vliegen en eigenlijk verder niet kijken. Jammer. Als er ooit een volgende keer komt, doe ik dat dus wel!

 • Reply Linda 7 maart 2013 at 17:57

  Ik ben in januari naar Parijs geweest en wat was het mooooi! Ben helemaal verliefd op de stad en wil snel weer terug. Toen ik nog klein was ben ik ook een paar keer naar Parijs geweest, maar daar weet ik niet meer zoveel van.

 • Laat een reactie achter