Anna Pavlova was een gevierd ballendanseres, maar daarnaast is ook een van de lekkerste toetjes ter wereld naar haar vernoemd. Het geheim van een geslaagde pavlova? Dat vertel ik je in dit artikel!

Het belangrijkste bij een pavlova is op tijd beginnen. Een merengue, de basis van dit dessert, moet namelijk een tijdje in de oven en daarna moet het afkoelen. Maar verder is het maken van een pavlova ontzettend makkelijk en het resultaat is superlekker.

Recept pavlova

Ingrediënten

  • 7 eiwitten
  • 350 gram witte basterdsuiker
  • Snufje zout
  • 500 gram mascarpone
  • Lekker jam of likeur
  • Halve liter slagroom
  • Rood fruit zoals aardbeien, bessen, frambozen en bramen

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Klop de eiwitten met een snufje zout stijf. Voeg vervolgens de suiker toe en klop tot alles goed vermengd is. Voeg de maizena toe en klop de massa zo stijf dat je de schaal kunt omkeren zonder dat de boel beweegt.

Bekleed een ovenplaat met bakpapier en spatel het eiwit daarop in een taartvorm van ongeveer 20cm doorsnede. Schuif de plaat in de oven en verlaag de temperatuur naar 150 graden en bak vijf kwartier a anderhalf uur.
Zet de oven uit, maar laat de merengue erin tot hij afgekoeld is.

Vlak voor het serveren meng je de mascarpone met de jam of de likeur (bijvoorbeeld een scheutje crème de cassis) en smeer dit mengsel op de merengue, zodanig dat de taart een egale bovenkant krijgt.

Schep de geklopte slagroom (zonder suiker) erop en leg het fruit daarboven op. Bestrooi vervolgens met poedersuiker en dien op.