Ik ben gek op hoge hakken. Vrijwel mijn hele schoengarderobe bestaat uit schoenen met een subtiel hakje dan wel serieus hoge hak (variërend van 5 tot 10 centimeter). In de zomer ben ik dan vaak te vinden op ballerina’s, maar in de winter zijn mijn voeten gehuld in kekke laarsjes en pumps met hak. Maar tijdens mijn zwangerschap, en nu ook als kersverse mama, merk ik dat high heels niet altijd zo handig zijn. Ik vertel je graag de 3 redenen waarom je als moeder (to be) soms je sky high heels even in de kast moet laten en beter kan kiezen voor een plat schoentje.

Waggelend met een dikke buik

De eerste maanden van mijn zwangerschap heb ik moeiteloos op hoge hakken doorgebracht. Tot het lente werd, ik begon te waggelen (ik had gelukkig geen last van bekkeninstabiliteit, maar liep toch als Katrien Duck) en mijn buik een echte zwangerschapsbuik werd. Dat was het moment dat mijn hakken werden ingeruild voor sneakers en ballerina’s. Met als favoriet mijn comfi All Stars die overal bij passen en zalig lopen.

Uren achter de kinderwagen

Als newborn mama breng ik heel wat tijd door achter de kinderwagen. Uren heb ik al gewandeld met de kleine met als resultaat dat ik alle straten in de buurt uit mijn hoofd ken en precies weet welke buur met welke buur een affaire heeft (bij wijze van natuurlijk, we wonen immers in een keurige wijk. U snapt). Op hoge hakken wordt zo’n rondje van een uur een ware uitputtingsslag. En niet te vergeten alle obstakels die je onderweg tegenkomt die je met je dunne hoge hakjes moet zien te vermijden (denk: bruggetjes waarin je kan blijven steken en putdeksels). Hoera dus voor comfi sneakers waarmee je moeiteloos alle straten en hobbels weet te trotseren.

Rennend achter je kindje aan

Mijn kleine meid weet nog niet eens waar haar neus is, laat staan dat ze kan lopen maar er komt een tijd dat je baby niet zo baby meer is en begint te lopen. En dan begint de ellende pas echt. Je loopt (of rent, sommige kinderen zijn heel snel) tegen die tijd zo vaak achter je kind aan dat je vanaf nu een marathon met gemak uit rent (hallo conditie)! Vanzelfsprekend is dit niet weggelegd op hoge hakken.

Maar…er zijn ook voordelen!

Een nieuwe garderobe zit er nog niet in (eerst maar afwachten hoe mijn figuur is over x aantal maanden), maar schoenen…daar wordt iedere vrouw blij van. En aangezien mijn hoge hakken ruimschoots zijn vertegenwoordigd en ik groot fan ben geworden van comfi en plat zijn sneakers een fijne keuze.

Hoog op het verlanglijstje? De Converse Chuck II, de vernieuwde versie van de all-time classic All Stars. Niet alleen heel fijn om op te lopen (Converse staat gelijk aan comfortabel en deze vernieuwde versie loopt bovendien nóg lekkerder), maar ook mooi en stoer. Ik heb nog een verjaardagscadeautje te goed van manlief dus u snapt: dit gaat ‘m worden.

In kort: ik ben inderdaad sinds ik mama ben een beetje van mijn geloof gevallen. Want hakken en sneakers; I love them both. Hakken zijn nog steeds groot favoriet, maar van een goed stel sneakers wordt deze stylish mom ook heel erg blij.

Waar kies jij voor? Hoge hakken of sneakers?