Ik ben nu ruim tien maanden moeder en ik kan je vertellen dat er een aantal items zijn waar ik de eerste maanden als newborn mama heel erg blij mee was om in huis te hebben. Van hydrofiele luiers tot haar favoriete speen en de muziekmobiel. Ik deel graag mijn favoriete items van de eerste maanden met jullie.

1. Knuffeltje

Uiteraard mag een knuffel niet ontbreken. Dit konijn van Happy Horse die ik liefkozend ‘Nijn’ noem, hebben we omgedoopt tot Jennifers favoriete knuffel. Ze slaapt er nu regelmatig mee en als ze gaat logeren of naar de gastouder of mijn schoonouders gaat, gaat de knuffel gewoon mee. Op deze manier heeft Jennifer altijd iets vertrouwds om haar heen, ook als mama en papa er even niet zijn. Inmiddels heb ik ook een tweede Nijn gekocht. Mocht Jen haar knuffeltje ooit een keer kwijtraken, dan hebben we een back-up!

2. Hydrofiele luiers/doeken

Tijdens mijn zwangerschap werd mij al regelmatig verteld dat hydrofiele luiers onmisbaar zijn in je uitzet. Geen wonder. Je gebruikt deze doeken voor werkelijk alles. In de kinderwagen en het bedje om het hoofdje op te leggen zodat de lakentjes niet zo snel vies worden, als spuugdoek, als doek om de baby droog te maken, voor op het aankleedkussen… en zo kan ik nog wel even doorgaan. Op de uitzetlijst staat trouwens dat je er een stuk of zes nodig hebt, maar geloof mij twintig stuks (of zelfs meer) is echt aan te raden.

3. Babyolie

Oke, deze is meer voor mij dan voor de baby; want die geur is zalig. Zodra Jennifer in bad is geweest, smeer ik haar lekker in met babyolie van Zwitsal. Niet alleen heerlijk voor haar huidje, maar ze ruikt daarna altijd zo heerlijk. Mijn eigen Zwitsal baby’tje: genieten!

4. Muziekmobiel

Boven de box van Jennifer hebben we een muziekmobiel hangen waar ze helemaal dol op is. Al vanaf het begin kijkt ze haar oogjes uit zodra de muziekmobiel in beweging komt. Ze probeerde met vier maanden al regelmatig de giraffes te pakken en ze zwaait dan ook druk met haar armpjes en beentjes. Superschattig om te zien en het ideale speelmaatje voor de kleine. Nu is Jen te oud voor de muziekmobiel, maar ze heeft er echt maanden plezier van gehad.

5. Speentjes

Misschien heel erg voor de hand liggend, maar een goede speen is ontzettend fijn om te hebben. Als Jennifer even onrustig was, dan hielp een speen perfect om haar weer rustig te krijgen. Vooral als ze een beetje over haar toeren is, is een speen het ideale hulpmiddel. Wij gebruikte de speen alleen om haar te kalmeren en dus niet als ze moest gaan slapen. Simpelweg omdat we dit haar niet aan willen leren en omdat ze haar speen zelf amper in haar mondje kan houden. Gevolg als ze met een speen in slaap valt: speentje valt uit en mevrouw schrikt wakker omdat haar speentje weg is. Nu Jennifer 10 maanden is, gebruikt ze de speen nooit meer. Ze gebruikt liever haar duimpje 🙂

Wat zijn volgens jou echt onmisbare items voor een newborn mama?