tips voor een gezonder leven

Wil je graag gezonder gaan leven, maar heb je geen idee hoe en waar je moet beginnen? Een gezonder leven hoeft niet meteen te betekenen dat je de leuke dingen in het leven moet laten staan of niet meer moet doen. Met deze 5 makkelijke tips heb je binnen no-time een gezonder leven, zonder dat het te veel moeite kost (en dat patatje mag nog steeds!).

5 tips voor een gezonder leven

Gezonder leven. We willen het allemaal. En vaak proberen we het ook regelmatig. We gaan sporten, eten gezond, drinken veel water en gaan op tijd naar bed. Maar door het drukke leven van alledag, lukt het helaas niet altijd om onze gezonde gewoontes vol te houden. Gelukkig verzamelde ik de 5 beste tips voor een gezonder leven die bovendien supermakkelijk zijn toe te passen. En je hoeft er die extra pizzapunt niet eens voor te laten staan.

Tip 1: eet zonder afleiding

Eet je ook vaak gedachteloos een bord spaghetti weg als je voor de televisie zit of nuttig je altijd je lunch achter de computer? Zonde, want zo geniet je veel minder van je eten. Bovendien heb je minder snel door wanneer je vol zit omdat je met je gedachten niet bij je eten bent. Probeer dus zonder televisie, computer of smart phone en in alle rust je eten te nuttigen. Bovendien is het een stuk gezelliger om met je partner en gezin aan tafel te zitten en de dag door te spreken, niet waar?

Tip 2: zet je mobiele telefoon uit

Onze mobiele telefoon speelt een grote rol in ons leven. We bellen ermee, houden contact met onze familie en vrienden en we internetten er lustig op los. Zelfs ‘s avonds in bed zijn w nog eindeloos aan het scrollen door Instagram. Niet echt bevorderlijk voor je nachtrust. Probeer dus een uur voor het naar bed gaan, je telefoon uit te zetten. Je zult zien dat je veel eerder in slaapt valt en je rust vindt.

Tip 3: neem een koude douche

Een koude douche klinkt niet heel aantrekkelijk, maar geloof mij: dat is het wel. Het bevordert de doorbloeding, zorgt voor een alert gevoel (handig in de vroege ochtend) en versterkt je weerstand. Genoeg redenen dus om eens wat vaker die kraan op standje koud te zetten.

Tip 4: begin je dag met een smoothie

Begin de dag goed met een smoothie met groenten en fruit. Je hebt direct de benodigde vitamientjes binnen en je voelt je direct een stuk gezonder (en dit vitaler) dan wanneer je een croissantje met chocoladepasta eet. Geen tijd ‘s ochtends? Je kunt je smoothie ook de avond van tevoren maken. Net zo makkelijk!

Tip 5: drink voldoende water

Misschien een inkoppertje maar probeer gedurende de dag voldoende water te drinken. Neem bijvoorbeeld een waterflesje mee en zorg ervoor dat ‘ie na 2/3 uur helemaal leeg is. Zo weet je zeker dat je voldoende drinkt.

Wat is jouw ultieme tip voor een gezonder leven?