Soms wil je wel eens iets anders met je kapsel. Die altijd-goed paardenstaart gaat soms wel eens vervelen en ook de losse lokken zijn zo nu en dan aan een update toe. Maar een fishtale braid of een ander kapsel dat wel wat oefening vereist, is helaas niet voor iedereen weggelegd. Daarom 5x easy hair-do’s direct vanaf de catwalk die je makkelijk zelf maakt.

Sexy, shiny chignon

De good-old chignon maar dan in een nieuw jasje. Hij zit nog steeds hoog op je hoofd, maar dit keer krijgt de chignon een wetlook voor een sexy en beetje wild effect.
Het geheim: Een haardonut does the trick; een donut van luchtig, elastisch materiaal zorgt voor een indrukwekkende chignon, ook als je fijn haar hebt. Je vindt een haardonuts onder andere bij de H&M.
Zo doe je het: Maak een hoge paardenstaart die je door de donut trekt. Speld je lokken vast rond de vorm zodat je de donut niet meer ziet. De uiteinden van je haar draai je om de basis en zet je vast met speldjes. Voor het wetlook effect gebruik je een speciale gel die zorgt voor een natte finish en een extra stevige fixatie.

Curly

Een volle bos krullen is het ideaalbeeld voor veel vrouwen. En ook als je steil haar hebt, zijn soepele krullen binnen handbereik.
Het geheim: Niet gezegend met krullen van jezelf? Dan is een goeie krultang een absolute must. Kies voor een krultang met meerdere opzetstukken zodat je kan varieren in verschillende type krullen.
Zo doe je het: Met een krultang zijn de perfecte krullen zo te maken. Gebruik een groot opzetstuk voor grote lokken zoals we ook zagen bij de runway show van Lorenzo Riva. Breek ze wat met je vingers en fixeer met een fijne antipluis crème.

Sjaaltjes in het haar

Een absolute must deze zomer zijn de sjaaltjes in de haren. Stijlvol, een beetje sixties en bovendien een gegarandeerd vakantiegevoel.
Het geheim: Een sjaaltje, het liefst van zijden voor een chique uitstraling. Plooi het sjaaltje in een driehoek en rol ‘m op totdat je een haarband hebt.
Zo doe je het: Kam je haar naar achteren zodat je geen scheiding hebt. Knoop het sjaaltje in je haar, maar laat de haarlijn vooraan vrij. Steek de rest van je haar op in een losse staart of wrong en zet vast met wat speldjes. Deze look mag lekker casual en los zijn, dus plukjes die eruit pieken zijn geen probleem.

Vlechtwerk

De vlecht blijft een hit dit seizoen. Of je nu kiest voor de losse vlecht, een fishtale braid (vergt wat oefening, maar is wel prachtig) of een compleet kunstwerk; als het een vlecht is, is het goed deze zomer. Bovendien is de eerste variant, de losse vlecht, prima te maken.
Het geheim Is je haar niet lang genoeg? Probeer dan eens clip-in extensions. Aan jou de keus of je gaat voor nep of echt.
Zo doe je het: Pak je haren bij elkaar en zet het op je kruin vast met een speld. De grootste extensionstrook maak je achter op je hoofd vast, ter hoogte van je horen. Nog meer volume? Voeg dan nog een strook toe, drie centimeter onder de eerste. Vlecht nu je haar losjes. Ook hierbij geldt: het mag lekker wild & free, dus losse plukjes zijn geen probleem.

Fake Frou

Altijd al eens een kort kapsel willen proberen, maar bang dat je spijt krijgt van de schaar? Of wil je wel eens een pony zonder je lange lokken af te hoeven knippen? Een fake frou is dan de ideale oplossing!
Het geheim: Lang haar of je moet extensions in je korte haren clippen zodat je een neppony kan creeren.
Zo doe je het: Toupeer je haar voor extra volume. Maak vervolgens een hoge paardenstaart en draai die op een wrong. Zet deze vast met speldjes en laat het uiteinde van je staart over je voorhoofd vallen.

Wat vind jij van deze 5x easy hair-do’s?