Witte sportsokken, een baardje (of juist niet), een slecht gebit…wij vrouwen kunnen genoeg redenen bedenken waarom een man net niet leuk genoeg is voor een (vervolg)date. Maar wist je dat mannen net zo goed de nodige turn offs weten als het op daten aankomt? Ik vertel je de 5 grootste turn offs voor mannen.

Turn offs voor mannen

Natuurlijk: iedere man is anders. Maar het is bekend dat de meeste mannen afknappen op de volgende vijf zaken:

#1: teveel make-up

Een subtiele gloss, mascara op de wimpers en een mooie egale teint. Mannen vinden een beetje make-up helemaal niet erg. Mits het maar natuurlijk oogt. Zeg dus maar byebye tegen je pancakeface en probeer het aantal lagen foundation te minderen. Je zult zien dat je al die lagen make-up helemaal niet nodig hebt om er geweldig uit te zien.

#2: jaloers

Jealousy is a bitch. Dat weet jij, dat weet ik en dat weten die mannen ook. Natuurlijk is het niet erg (en volkomen logisch) als je even onzeker wordt als een mooie dame jouw date de nodige aandacht geeft. Maar een jaloers typetje dat constant vraagt wie die meisjes zijn en bevestiging nodig heeft, daar zit niemand op te wachten. Bovendien is jaloezie in een goeie relatie helemaal niet nodig. Vertrouwen is de basis.

#3: geen eigen mening hebben

Een vrouw zonder mening is voor de meeste mannen helemaal niet aantrekkelijk. Als jouw standaard antwoord is ‘ik weet het niet’ of ‘wat zou jij doen’, dan adviseer ik je om wat meer je eigen mening te laten gelden. Niet alleen prettig voor jezelf, maar ook voor de man in kwestie.

#4: onverzorgd uiterlijk

Deze afknapper hoort eigenlijk op nummer 1, want niemand zit te wachten op een onverzorgd uiterlijk. Denk hierbij aan een slechte adem (hoi tandpasta en mondwater), maar ook verzorgde nagels, schone en nette kleding en een lekker geurtje helpen om er verzorgd uit te zien.

#5: roddelen

En dan met name roddelen over andere vrouwen. A. het interesseert hem niet en B. het zorgt ervoor dat je zelf onzeker overkomt. Bespaar hem dus het geroddeld en houd het positief. Beter voor jou, beter voor jullie gesprek.

Wat is voor jou de allergrootste afknapper?