Vandaag is het Valentijnsdag. Dé dag om je partner te verrassen met een cadeautje, een ontbijtje op bed of een lief kaartje. Ook is dit de ultieme dag om met je geliefde op date te gaan. Vind je het lastig om een originele date te bedenken? Ik verzamelde de zeven leukste en meest originele ideeën voor een date met je geliefde.

1. (Rol)schaatsen

Hartje winter is schaatsen de perfecte date voor jou en je lief. Lekker dik ingepakt, schaatsen aan en gaan! Natuurlijk sluit je de dag af met een kop warme chocolademelk of een lekkere stamppot. Ben je een koukleum? Rolschaatsen is een goede tweede. Net zo leuk, maar net een tikje warmer. En wil je ‘t helemaal origineel aanpakken: ga dan disco rolschaatsen. Hoe leuk is dat?!

2. Ga naar een karaoke bar

Wil je helemaal los? Ga dan met je lief naar een karaoke bar. Het moment om, na een wijntje of twee voor de goede moed, de leukste liedjes keihard mee te zingen. Gooi je gene overboord en brullen maar.

3. Volg samen op kookcurus

Liefde gaat door de maag dus wat is er nu leuker dan samen een kookcursus te volgen? Vooral als je beide een liefde hebt voor lekker eten en koken is dit een superleuke date.

4. Leer cocktails maken

Niet zo’n kookfanaat? Dan is misschien een cursus waarin je leert om de lekkerste cocktails te maken een optie. Binnen no-time kan je net zo shaken als Tom Cruise.

5. Ga naar een wijn- of bierproeverij

Fan van een goed glas wijn of een lekker biertje? Waarom niet een wijn- of bierproeverij volgen? De manier om kennis te maken met andere soorten wijn en bier en een gezellig uitje die je prima kunt afsluiten met een diner voor twee.

6. Boek een nachtje weg

Een overnachting in een luxe hotel kan echt voelen als een minivakantie. Bubbelen in het bubbelbad, roomservice op de kamer, filmpje kijken en uitslapen. De beste manier voor some quality time samen.

7. Breng de avond samen door

Vaak zijn we zo druk met ons werk, sporten, gezin en sociale contacten dat we soms vergeten om echt samen te zijn. Een avondje zonder afleidingen van telefoons en televisie is dan net wat je nodig hebt. Urenlang praten, glaasje wijn erbij en genieten van elkaars gezelschap. De perfecte date om elkaar nog beter te leren kennen.

Hoe ziet jouw ideale Valentijnsdag eruit?