Vanaf het eerste moment dat ik wist dat ik zwanger was, was ik al druk aan het smeren met anti-striae crèmes. Better safe than sorry is mijn motto. Want ook al wordt beweerd dat crèmes niet werken, ik vind het toch een fijn idee om in ieder geval iets gedaan te hebben tegen die vervelende strepen. Daarnaast ben ik altijd al een groot fan geweest van bodylotions, butters etc. dus een extra smeerseltje in het badkamerkastje maakt dan ook niet meer uit. Ik laat je graag zien welke anti-striae crèmes ik heb getest en wat mijn ervaringen hiermee zijn. Oh en geen striae te bekennen na mijn zwangerschap dus wie weet heeft al dat gesmeer wel geholpen (of is het gewoon puur geluk, dat kan ook ;-))

Palmer’s Cocoa Butter lotion

palmers-anti-striae
Naam: Palmer’s Cocoa Butter anti-striae massage lotion.
Omschrijving: Palmer’s Cocoa Butter lotion is geschikt voor het masseren van de huid om striae te voorkomen en te verminderen. De lotion bevat naast cacao ook shea butter en vitamine E.
Geur: Overheersend en sterk en hierdoor absoluut niet prettig, maar dit kan ook te maken hebben met mijn hormonen. Mocht je echt fan zijn van kokosgeur dan is deze crème zeker een aanrader.
Textuur: Rijke, witte crème die gemakkelijk uitsmeert.
Werking: De crème smeert goed uit en trekt snel in. Ik heb echt het gevoel dat de crème goed hydrateert en mijn huid soepel houdt. Heerlijk om je buik ‘s avonds na het douchen mee in te smeren. Alleen die overheersende geur, daar kan ik echt niet aan wennen.
Prijs: €8,49
Verkrijgbaar: Bij de drogist.
Cijfer: 6,5 (door de verschrikkelijke geur, de textuur is wel erg fijn).

Etos Mama Buikbalsem

etos-mama-buikbalsem
Naam: Etos Mama Buikbalsem
Omschrijving: Deze buikbalsem is een intensief verzorgende huidbalsem die speciaal is ontwikkeld voor het tegengaan van striae. Het verzacht de gespannen huid van je buik en borsten en helpt het te beschermen en sneller te herstellen.
Geur: Neutraal en aangenaam.
Textuur: Een witte crème die gemakkelijk uitsmeert.
Werking: De Etos Mama buikbalsem smeer gemakkelijk uit en trekt snel in. Nadeel is dat mijn huid na een tijdje begint te trekken en te jeuken. Voor mij het signaal dat de balsem niet voedend en rijk genoeg is. Geen aanrader dus.
Prijs: €4,49
Verkrijgbaar: Etos.
Cijfer: 5

Bio-Oil

bio-oil-anti-striae
Naam: Bio-Oil
Omschrijving: Littekens, huidstriemen en pigmenten worden minder zichtbaar met Bio-Oil. Deze olie is een combinatie van plantenextracten en vitamines op basis van olie. Bio-Oil wordt makkelijk in je huid opgenomen en voelt niet vettig aan.
Geur: Prima, neutraal en niet te aanwezig.
Textuur: Een olie zoals je van een olie gewend bent; licht van textuur en smeert gemakkelijk in.
Werking: De olie wordt makkelijk door de huid opgenomen. Omdat de olie wat vettig is, kan je niet direct erna je kleding aantrekken. Even een paar minuten laten inwerken dus. Mijn huid voelt na gebruik zacht en goed gevoed. Ook is de geur en de textuur zeer aangenaam.
Prijs: vanaf €11,95.
Verkrijgbaar: Vrijwel overal. Bio Oil koop je bijvoorbeeld bij Drogistplein.nl of op Drogisterij.net.
Cijfer: 8

Bepanthen Zwangerschapsstriemen balsem

bepanthen-anti-striae
Naam: Bepanthen Zwangerschapsstriemen balsem
Omschrijving: Houd je huid tijdens je zwangerschap elastisch en soepel met Bepanthen Zwangerschapsstriemen Balsem. De balsem versterkt je huid en vult huidvetten aan met gezuiverd olijfolie. Dit voorkomt striemen.
Geur: Prima, niet overheersend maar heerlijk subtiel.
Textuur: Een voedende, witte crème die gemakkelijk uitsmeert op de huid.
Werking: De balsem smeert prima uit en trekt snel in. Ik merk wel dat ik gedurende de dag een keertje moet bijsmeren omdat ik last krijg van een trekkerig of jeukend gevoel.
Prijs: €23,85
Verkrijgbaar: Bij de drogist.
Cijfer: 8,5

Welke anti-striae crème adviseer jij?