Avocado is bij veel mensen erg populair. En geen wonder. Naast het feit dat ‘t erg lekker is (perfect voor op brood of door een salade), is deze vrucht ook nog eens heel gezond. In dit artikel vertel ik je graag de 7 redenen waarom je avocado zou moeten eten.

Waarom is avocado gezond?

Avocado’s zijn niet alleen lekker door een salade, op een cracker of gewoon zo als tussendoortje. Deze vrucht kent ook vele gezondheidsvoordelen. Avocado’s bevatten veel onverzadigde vetten en maar liefst twintig essentiele voedingsstoffen zoals vezels, vitamine B en E, kalium en foliumzuur. Benieuwd naar de vele voordelen van het eten van een avocado? Ik geef je 7 redenen waarom avocado’s zo gezond zijn.

1. Stabiele bloedsuikerspiegel

Avocado’s zorgen voor een stabiele bloedsuikerspiegel. Bovendien zorgen ze voor een verzadigd gevoel danzkij de grote hoeveelheid vezels in de vrucht.

2. Reiniging van de dikke darm

Avocado’s zorgen dat de dikke darm effectief wordt schoongemaakt.

3. Avocado werkt bloeddrukverlagend

Veel mensen krijgen te veel zout binnen. Mede door de voorverpakte soepen, sauzen, bouillons en chips. Te veel zout (ofwel natrium) wordt gezien als één van de hoofdoorzaken van een te hoge bloeddruk. Avocado bevat een hoog kaliumgehalte waardoor deze vrucht de bloeddruk op peil weet te houden.

4. Goed voor de ogen

Hoe ouder je wordt, hoe slechter je ogen worden. Avocado’s bevatten luteïne. Deze stof gaat de afbraak van lichtgevoelige cellen in de macula lutea (gele vlek) tegen.

5. Goed voor hart en bloedvaten

Avocado’s hebben een hoog gehalte aan oliezuur. Oliezuur helpt ons lijf om moleculen op te bouwen waarmee we vet kunnen opnemen. Hiermee ook carotenoïden: belangrijke antioxidanten die in vet oplosbaar zijn. Daarnaast is oliezuur een enkelvoudig onverzadigd vetzuur wat een zeer gunstig effect heeft op het aderstelsel.

6. Goed voor een mooie huid

Slechte huid? Eet iedere dag een avocado en je zult zien dat je huid er echt van opknapt. De vitamine B en E in avocado zorgt voor een gezonde en goede stofwisseling en een mooie huid.

7. Goed voor je botten

Avocado’s zijn rijk aan vitamine K en hierdoor dus erg goed voor je botten.

Eet jij wel eens een avocado?