Is jouw eerste gedachte ‘s ochtends ook altijd ‘koffie’? En heb je amper de energie om je bed uit te komen? Een goede nachtrust is ontzettend belangrijk om de volgende dag vol energie te kunnen functioneren. Een rustgevende avondroutine kan dan helpen om je rust en slaap te vinden zodat je de volgende dag vol energie weer opstaat.

6 uur voordat je naar bed gaat

Wist je dat een goede nachtrust maar liefst zes uur voor je naar bed gaat begint? Stop daarom zes uur voordat je naar bed gaat met de inname van cafeïne. Dat betekent niet alleen koffie, maar ook frisdrank, thee en zelfs chocolade.

5 uur voordat je naar bed gaat

Ook altijd zo aan het haasten ‘s ochtends vroeg? Zorg voor een relaxte start van de dag door alvast de nodige voorbereidingen te treffen. Het helpt om alvast je kleding klaar te leggen (zodat je niet meer uren voor de kledingkast staat). Ook alvast het maken van een ontbijtje (overnight oats bijvoorbeeld) scheelt tijd ‘s ochtends. Daarnaast zorgt een opgeruimd huis voor een opgeruimd hoofd waardoor je veel makkelijker in slaap zult vallen.

4 uur voordat je naar bed gaat

Moet je nog iets doen voor je werk? Doe het dan nu. Ook helpt het om alvast een to-dolijstje te maken voor morgen zodat je daar alvast niet meer over hoeft te stressen. Stop 3 uur voordat je naar bed gaat met werken omdat je anders nog veel te druk bent in je hoofd om lekker in slaap te kunnen vallen.

3 uur voordat je naar bed gaat

Het is belangrijk om nu in ieder geval je avondeten achter de kiezen te hebben. Te laat eten zorgt ervoor dat je minder goed in slaapt omdat je lichaam nog bezig is met het verwerken van je avondeten. Zorg er daarna ook voor dat de afwas is gedaan en de keuken weer schoon is.

2 uur voordat je naar bed gaat

Nu is het tijd voor me-time. Ga lekker in bad met je favoriete tijdschrift, kruip op de bank met een kop thee en een goed boek of ga lekker netflixen.

1 uur voordat je naar bed gaat

Tijd om je mobiele telefoon, tablet en laptop aan de kant te schuiven. Dat blauwe licht zorgt er alleen maar voor dat je wakker blijft. Ga liever een boek lezen of mediteer om lekker tot rust te komen.

Hopelijk helpen deze tips je om beter in slaap te vallen. Alvast slaap lekker!