Shoppen voor de kleine vond ik één van de leukste dingen om te doen toen ik zwanger was. Maar als mama-to-be had ik geen idee wat ik allemaal nodig had. Gelukkig boden de vele baby uitzetlijstjes op internet hulp en kon ik driftig gaan winkelen en spullen inslaan. Maar achteraf zijn er toch zeker een aantal items van de baby uitzetlijst die je echt niet nodig hebt. Welke? Dat vertel ik je in dit artikel.

Baby uitzetlijst – wat heb je niet nodig?

De baby uitzetlijst staat vol met must-haves die je echt nodig hebt tijdens de eerste weken met je kleintje. Maar geloof mij; er zijn ook genoeg items die je echt niet hoef te kopen. Simpelweg omdat je kindje ze nog niet nodig heeft. Ik laat je graag mijn lijstje zien met spullen die ik echt niet heb gebruikt de eerste maanden.

Haarborstel en kam

Jennifer heeft haartjes, maar zeker nog geen volle bos. Die twee kammen en borstels (beide overigens gekregen) die klaarliggen in de commode heb ik dan ook nog nooit gebruikt. Wie weet over een jaartje.

Schoenen

Schoenen voor baby’s zijn natuurlijk superleuk. Vooral sneakertjes zijn onweerstaanbaar. Maar een baby draagt echt nog geen schoenen hoor. Waarom ook? Een baby loopt nog lang niet en zulke harde schoenen zitten echt niet lekker. Veel fijner zijn warme sokjes en comfi sloffen.

Magnetronsterilisator

Een magnetronsterilisator is één van die dingen die op de babyuitzetlijst staat, omdat ‘ie – naar het schijnt – zo handig zou zijn. Maar wat is er mis met een pannetje kokend water? Bovendien hoef je na de kraamweek de flesjes en speentjes nog maar 1x in de week uit te koken (of je doet ze in de vaatwasmachine). Werkt een stuk makkelijker, is goedkoper en je hebt niet zo’n groot onding dat in de weg staat.

Spijkerbroekjes

Ik vind spijkerbroekjes voor kinderen echt geweldig! Ze zijn zo ontzettend stoer. Maar om heel eerlijk te zijn, zitten ze voor geen meter. Althans dat gevoel heb ik. Daarom hul ik mijn meisje eigenlijk alleen in superzachte broekjes en leggings. Veel fijner en net zo mooi.

Dure kleertjes

Natuurlijk moet iedereen met z’n geld doen wat ‘ie wil, maar ik vind het zonde om een jurkje van €50,- te kopen die ze waarschijnlijk of amper draagt (want ze groeien als kool) of die ze onderspuugt/poept. Ik weet nog wel dat Jennifer eindelijk haar mooie Z8-outfitje aan kon en het binnen een paar uur onder spuugde met melk. Z8 vind ik niet een superduur merk, maar ik vond het wel jammer dat haar adorable setje direct weer uit moest. Moet je nagaan als het een Burberry was geweest.

Welke items vond jij echt onnodig?