Het inrichten van de babykamer is waarschijnlijk één van de leukste dingen om te doen als je een baby verwacht. Van het uitzoeken van het behang, de commode en het ledikantje tot het shoppen van de accessoires.

Een babykamer inrichten is niet alleen superleuk (want: shoppen en als er één ding is waar de meeste vrouwen van houden is het wel winkelen), maar ook best lastig. Want welke kleuren matchen goed? Hoe zorg je voor die unieke en persoonlijke touch en waar moet je allemaal aan denken bij het shoppen en inrichten? In dit artikel geef ik je handige tips en de nodige babykamer ideeën en inspiratie. Happy shopping!

1. De basics

Een babykamer moet sowieso drie elementen bevatten: een commode, een ledikantje of wiegje en een kledingkast. In de verschillende babywinkels vind je complete babykamers, maar je kunt ook zelf mixen&matchen. Een complete babykamer ligt qua prijs rond de €800,- en €1.200,-. Maar ook hierbij geldt: je kunt het zelf zo duur en goedkoop maken als je zelf wilt. Op Marktplaats vind je bijvoorbeeld supermooie babykamers voor een fijn prijsje. En wie weet staat er bij oma nog een mooi wiegje op zolder die na wat handig opknapwerk weer als nieuw oogt. Kortom: wees creatief.
Naast de commode, het ledikant en de kledingkast zal je waarschijnlijk ook wat ruimte moeten maken voor het badje en de badstandaard. Kleine kamer? Je hebt bijvoorbeeld van Stokke een opvouwbaar badje, werkt ook prima.

2. Kleur op de muur

De babykamer wordt extra leuk met een kleurtje op de muur. Je kunt natuurlijk kiezen voor blauw voor een jongetje of een roze wand voor een meisje, maar tegenwoordig zien we ook veel genderneutrale slaapkamers. Mintgroene babykamers zijn nu heel erg hot. Mede doordat het voor zowel een jongen als meisje kan en de kleur licht en zacht oogt. Voor jongens zien we ook vaak de zwart-witte variant van de babykamer. Lekker stoer!

3. Creatieve wanddecoratie

Naast een kleurtje op de muur, kan je natuurlijk ook kiezen voor een mooie wandsticker of een muurschildering. Op bijvoorbeeld Pinterest vind je voldoende inspiratie. Ga je zelf verven? Kies voor verf op waterbasis om het inademen van chemicaliën te voorkomen.

4. Leuke accessoires

Met alleen de meubels oogt je babykamer waarschijnlijk nog wat kaal. Met accessoires geef je de finishing touch aan je babykamer en zorg je voor de nodige gezelligheid. Denk hierbij aan een leuk vloerkleed, plankjes aan de wand met hierop fotolijstjes, leuke posters, kinderboeken, de naam van je kindje, het geboortekaartje etc.

5. Maak het jezelf comfortabel

Een comfortabele fauteuil of schommelstoel is ideaal voor nachtelijke voedingen met de kleine. Ook perfect als je kleintje ‘s nachts overstuur is of gewoon om even te knuffelen of een verhaaltje voor te lezen. Extra tip: leg een lekker plaid of een fleecedeken over de stoel heen. Als het ‘s nachts wat kouder is, kan je je daar lekker onder verstoppen.

6. Indelen van de kasten

De commode en kledingkast bestaan uit grote lades, planken en een hanggedeelte. Prima, maar om het overzicht te bewaren (en alle kleine sokjes, mutsjes en ander spul) bij elkaar te houden is het handig om te werken met open mandjes of doosjes waarin je deze spullen netjes opbergt. Bij de Hema en Ikea vind je diverse leuke en handige opbergers.

7. Babykamer ideeën

Op zoek naar de nodige inspiratie en babykamer ideeën. Hieronder vind je de leukste en mooiste babykamers voor de nodige inspiratie.

Max
Huntington Hacienda
Vintage Modern Boy
Gray and Yellow Chevron Crib Bedding
Serene Travel Themed Nursery
Modern Nursery

Credits topimage: Houzz.com

Hoe ziet jullie babykamer eruit?