Een babyshower organiseren voor je beste vriendin, een fijne collega of (schoon)zusje is natuurlijk hartstikke leuk! En bovendien het perfecte moment om de mommy-to-be aan het einde van haar zwangerschap eens flink in de watten te leggen en te verwennen met een gezellige middag en mooie cadeaus. Wil je ook een babyshower organiseren? Ik geef je de leukste en meest handige tips waarmee je elke babyshower tot een succes maakt.

Babyshower organiseren

Een babyshower organiseren is ontzettend leuk, maar ook een tijdrovend klusje waar veel voorbereiding aan te pas komt. Vriendinnen uitnodigen, een datum prikken, de mommy-to-be met een smoesje naar de plek van het feestje loodsen en natuurlijk de hapjes, drankjes en spelletjes. Met deze tips help ik je graag op weg bij het organiseren van een leuke, gezellige en vooral geslaagde babyshower.

Vriendinnen uitnodigen

Wat is een feestje zonder de beste vriendinnen van de moeder in spe? Plan de datum ver vooruit, want door alle drukke agenda’s is het soms lastig om een geschikte dag te vinden waarop iedereen kan.

Je kunt iedereen op de ‘moderne’ manier uitnodigen door een mail te sturen of een WhatsApp groep te beginnen, maar een persoonlijk kaartje is natuurlijk ook een leuke en originele optie. De mama in wording weet natuurlijk van niets (een babyshower hoort natuurlijk een verrassing te zijn) dus probeer haar met een goede smoes naar de desbetreffende locatie te smokkelen.

Versieren van de babyshower

Organiseer je de babyshower bij iemand of jezelf thuis, dan is het natuurlijk wel zo leuk als de ruimte versierd is. Dit hoeft helemaal niet duur te zijn. Met een paar leuke slingers, ballonnen en mooie bloemen kom je al een heel eind. Als jullie weten wat het geslacht wordt van de kleine is het leuk om voor een roze of blauw thema te gaan.

hapjes-babyshower

Hapjes en drankjes

Natuurlijk mogen de nodige hapjes en drankjes niet ontbreken. Je kunt ervoor kiezen om gezamenlijk met elkaar te lunchen in een leuk restaurantje, maar als je het wat intiemer wilt houden is een buffet met lekkere hapjes of een high tea bij iemand thuis net zo leuk en ontspannen. Om de kosten te dekken, vraag je aan alle vrouwen om zelf lekkere hapjes en drankjes mee te nemen. Zet deze allemaal op een mooi gedekte tafel en smullen maar. Let wel op dat het eten ook geschikt is voor de zwangere vrouw (geen carpaccio bijvoorbeeld).

Cadeaus

Een babyshower is het perfecte moment om de mommy-to-be te verwennen met mooie cadeaus. Denk hierbij aan leuke kledingsetjes voor de kleine, schoentjes, voorleesboeken of schattige rompertjes. Maar vergeet ook de mama niet en verwen haar met een lekkere doucheset, een leuk tijdschrift of een goed boek.

Spelletjes babyshower

Niet iedereen houdt ervan, maar bij veel babyshowers worden ook spelletjes gespeeld. Zoals ‘raad het geboortegewicht’, ‘een quiz met vragen over baby’s en bevallen’, ‘raad de buikomvang door middel van een bolletje wol’ en ‘raad de naam’. Ook een leuke afwisseling is het blind proeven van verschillende smaken babyvoeding en raden om welke het gaat. Let op dat de spelletjes niet te lang duren. Het is juist ook leuk en gezellig om met z’n allen te kletsen.

Heb jij wel eens een babyshower gehad of bijgewoond?