Als we tegenwoordig één ding belangrijk vinden, dan is het wel een avondje voor onszelf. Heerlijk om in bad te relaxen en te genieten van de heerlijke geuren, toch? Ben jij benieuwd naar de badkamertrends voor 2016? Denk aan natuurlijke tinten, open ruimtes en een relaxte sfeer. Hieronder beschrijf ik vier badkamertrends, zodat je van jouw badkamer een droom badkamer maakt.

badkamer-trends

1. Badkamertegels schilderen

Ben jij helemaal klaar met die ouderwetse badkamertegels in jouw badkamer? Het is nooit jouw smaak geweest, maar ze zaten gewoonweg al in je woning, die vergeelde tegels. Tijd voor verandering. Maak op een goedkope manier de badkamertegels naar jouw wens.
In plaats van het vervangen van de badkamertegels, kan je ze namelijk ook verven, zo bepaal je zelf de kleur van je tegels. Maak hiervoor wel gebruik van tegelverf op waterbasis omdat het in de badkamer erg vochtig kan worden. Door tegelverf op waterbasis blijft de verf goed zitten en hoef je er niet meer naar om te kijken.

2. Groene planten in de badkamer

Groene planten zijn tegenwoordig niet alleen trending in de woonkamer, maar ook op de badkamer. Groene planten zijn een perfecte manier om kleur in je badkamer te creëren. Daarnaast geven groene planten een rustgevend gevoel zodat je je helemaal kan ontspannen. Kies voor een grote groene plant als eyecatcher, een aantal kleine cactussen of een mooie hangplant.

badkamertrends-koper

3. Maak gebruik van koper in de badkamer

Wat in 2016 een grote trend is, zijn metalen accessoires. Koper past perfect bij de badkamer, omdat koper zorgt voor een rustige en warme uitstraling. Voor deze trend hoeft er geen enorme verbouwing plaats te vinden, want met een aantal kleine accessoires kom je al een heel eind. Denk aan koperen tandenborstel bakjes, zeeppompjes en plantenpotjes. Op deze manier heb je groene planten in een koper potje. Perfect toch?

badkamertrends-glazen-wand

4. Een glazen douche

De bijzondere materialen op de badkamer in een hotel zijn tegenwoordig als cadeautjes. Een ruim bad, inloopdouche, vloerverwarming en heerlijke handdoeken. Eén van de badkamertends van 2016 zijn glazen douches. Door een douche te maken met een glazen douchedeur en wanden, ontwikkel je dezelfde stijl als in een hotel. Doordat de douche gemaakt is van glas zal de badkamer groter lijken en geeft het een open uitstraling. Denk aan een glazen inloopdouche met koperen kranen en natuurlijk zelf geverfde badkamertegels. Zo combineer je 2 trends tegelijkertijd.
Een glazen douche deur wordt gemaakt van dubbel glas, dit is een glassoort. Dubbel glas is een glassoort die tegen de hitte kan en kan tegen een stootje. Maar wat kost een douche deur van dubbel glas eigenlijk? Dubbel glas prijzen voor een douchedeur zijn afhankelijk van de afmetingen, maar denk aan prijzen tussen de €200,- en €400,-.

Nu de badkamer een relaxte uitstraling heeft, kan je er altijd nog voor kiezen om je geschilderde tegels en accessoires te combineren met nieuw sanitair en het plafond te witten. Door deze metamorfose wordt dat avondje in bad voor jezelf geweldig. Let je er wel op dat je geen gerimpelde handen krijgt omdat je te lang in bad hebt gelegen?