Afgelopen jaar zagen we een ware revival van de foundation. Nieuwe make-upformules onder namen als CC Cream, compact foundation en foam zorgen voor een ware revolutie op het gebied van foundations. Deze alleskunners zorgen voor een prachtige en natuurlijk glow en zijn vrijwel onmisbaar geworden in het beautytasje van menig vrouw. Geen wonder; ze zorgen voor een stralende huid en geven je een gezonde uitstraling. Van BB Cream tot foam en van compact foundations tot vloeibare make-up. Ik laat je graag kennismaken met deze verschillende soorten foundations en geef je tips voor het uitzoeken van de perfecte kleur. Deze keer: de BB Cream.

BB Cream

BB Cream is een ware trend en staat voor Blemish Balm. BB Cream is een combinatie van een dagcrème en een foundation. De meeste BB Creams bevatten dezelfde hydraterende en verzorgende eigenschappen als een dagcrème en hebben een zonnefilter. Voor specifieke zaken als antirimpel en versteviging heb je nog wel een aanvullende verzorging nodig.

Kies de juiste kleur

Of je nu kiest voor een foundation in vaste vorm, een poeder, mousse of dus een BB Cream. Een mooi resultaat staat of valt bij de kleur. Vaak wordt gedacht dat je de kleur moet testen op de rug van je hand. Maar dit is een fabeltje. Je kaaklijn is de beste plek om de kleur te testen. Op je kaaklijn zie je namelijk de meest natuurlijke overgang tussen halslijn en gezicht. Handig, want zo voorkom je direct het ‘maskereffect’.

Tip: kies een tint lichter dan je eigen huidskleur voor het mooiste resultaat. En een foundation met een roze ondertoon laat een koele en bleke huidtint stralen terwijl een beige ondertoon het mooist is bij een warme huidtint.

Voordelen van de BB Cream

Altijd aan het haasten in de ochtend? Dan is de BB Cream ideaal, want: tijdwinst! Als je niet zo van het smeren bent, maar toch je huid wilt verzorgen dan is een BB Cream de oplossing. De BB Cream geeft een mooie transparante dekking en een natuurlijke glow. En dat allemaal in slechts één handeling.

Heb je last van oneffenheden of puistjes? Dan is de BB Cream iets minder geschikt. Als je toch vlekjes wilt verdoezelen, gebruik dan eerst een concealer of kies voor een CC Cream.

Tips voor gebruiken van de BB Cream

Verdeel de BB Cream over je vingertoppen en strijk die vanuit het midden van je gezicht naar buiten toe. Strijk het restant vanuit de kaaklijn richting de hals. Een eventuele tweede laag geeft geen extra dekking.

Favoriete BB Creams

favorite-bb-creams