Ai, is net je make-up remover op of is je handcrème onvindbaar? Geen probleem. Je voorraadkast biedt de oplossing voor elk beautynoodgeval. Met deze zes beautytoppers uit je keukenkastje is het leed zo geleden.

Avocado als moisturizer

Avocado is niet alleen superlekker, maar ook goed voor je huid. Prak een rijpe avocado fijn en smeer dit op je droge huid. Spoel na een kwartiertje af en je huid voelt zijdezacht en gehydrateerd. Ook de binnenkant van de schil is een ware alleskunner en kan je op je huid leggen voor een heerlijk hydraterend maskertje.

Kokosolie als conditioner

Kokosolie is een echte duizendpoot op beautygebied. Kokosolie is te gebruiken als cleanser, moisturizer en make-up remover. Bovendien kun je het heel goed als conditioner gebruiken omdat het de textuur van je haar zichtbaar verbetert. Absoluut het proberen waard.

Druiven voor je nagelriemen

Mooie nagels en verzorgde nagelriemen in een een handomdraai. Snijd druiven door de helft en dompel ze in suiker. Masseer daarna je nagelriemen met de druiven en laat het goedje even inwerken. De fruitzuren verwijderen de dode huidcellen, terwijl de suiker je nagels polijst.

Honing als zalf

De helende werking van honing is ontzettend groot en dus perfect voor je huid. Maak je gezicht vochtig en smeer er wat honing op. Door het water wordt het niet plakkerig. Je huid zal dankbaar zijn voor de vitaminen en aminozuren.

Olijfolie om make-up te verwijderen

Geen make-up remover in de buurt? Olijfolie is een prima optie, mede doordat olijfolie erg zacht is voor de huid. Zelfs waterproof mascara verwijder je ermee en bonusvoordeel: je voed tegelijkertijd je huid.

Suiker als haarspray

Voor een natuurlijke hold & shine gebruik je suiker in je haar. Los hiervoor vier eetlepels suiker op in 200ml gekookt water en schenk dit een sprayfles. Even spuiten en klaar!

Welke beautytips uit eigen keuken ken jij?