Van de strakke zwarte eyeliner tot een bronzen huidje en van de natural look tot een flinke dosis oranje op de lippen. De beauty en make-up trends voor voorjaar en zomer 2014 zijn mooier dan ooit. Ik laat je graag kennismaken met de beauty en make-up trends voor lente/zomer 2014.

Natural look

De nieuwe make-up look is dit seizoen geen make-up. Een natuurlijke look is volgens make-up artist Tom Pecheux de trend voor lente en zomer 2014. Om toch een crispy en clean look te creëren is de juiste skincare een absolute must. Hiermee zorg je voor een egale teint met een natural glow. Liever toch een beetje make-up op het gezicht? Een goede foundation, roze blush en een zachte oogschaduw do the trick.

Streepje voor

De zwarte eyeliner never goes out of style. En dit seizoen dragen we ‘m als een echte rebel: strak, vol en het liefst met een fijne catwing voor de ultieme zwoele oogopslag.

Golden girls

Een bronzen huidje geeft aan iedere outfit een zomerse touch. Nog geen zomerse gloed op de wangen? Met een mooie bronzer (tip: Guerlain Terracotta) tover je je bleke wintergezichtje binnen no-time om tot een zongebruinde snoet. Naast een zongebruide gloed is ook goud op de ogen een waar succes komend seizoen. Voor een instant glamour look.

Blauwtje lopen

De kleur voor op de ogen dit seizoen is blauw. Van knalblauw tot een zachte babyblauwe kleur. Op de catwalks van de grote modeshows zagen we een subtiele, maar doch felle blauwe eyeliner, maar ook het all-over blauwe ooglid. Kortom; voor ieder wat wils.

Zachte smokey eye

Naast het knalblauw is er gelukkig ook een zachte tegenhanger: de zachte smokey eye. Het perfecte zomerse alternatief voor de doorgaans donkere smokey eye. Bij Burberry, Rochas en Dolce & Gabbana voerde de pastelkleuren de boventoon terwijl Emilio Pucci en Ruffian kozen voor bruine en nudetinten.

Oranje gezind

De absolute trend voor komend seizoen is oranje lippen. Diverse modehuizen waaronder Donna Karan, DKNY, Prabal Gurung en Rag & Bone waagde zich aan dit op-en-top Nederlandse kleurtje. We zagen de kleur oranje in verschillende tinten voorbijkomen met als grote overeenkomt de matte finish.

Welke beauty en make-up trends voor lente en zomer 2014 is jouw favoriet?