Wat je eet heeft grote invloed op je lichaam, je huid en je haren en nagels. Zogenaamde beauty food of superfoods dragen bij aan een mooie huid, glanzende haren, stevige nagels en mooie tanden. Hieronder zeven beauty foods waar je nog mooier van wordt.

Citroensap

Begin de dag goed met een glas vers citroensap. Het sap stimuleert de stofwisseling en helpt de lever bij het verwerken van gifstoffen. Bovendien is citroensap rijk aan vitamine C en, helemaal fijn, je krijgt er een stralende teint van.

Venkel

Venkel is de ideale dieetgroente. Venkel heeft namelijk een positief effect op je spijsvertering en werkt eetlustremmend.

Rabarber

Een bijna vergeten groente, maar wel één die een positieve werking heeft op je lever en darmen en een opgeblazen gevoel verminderd. Rabarber is in Nederland verkrijgbaar van maart tot en met augustus.

Avocado

Een halve avocado bevat 1/5 van de benodigde dagelijkse hoeveelheid groenten en fruit en is daarmee het ideale vitamineshotje. De vrucht zit vol vezels, vitamines en mineralen en goede vetzuren die helpen bij de bescherming van je darmen. Daarnaast zit avocado vol vitamine A wat zorgt voor mooie haren en een stralende huid.

Pruimen

Pruimen bevorderen de spijsvertering en zijn rijk aan vezels, vitamine E en provitamine A. Bovendien zijn pruimen heerlijk zoet en ook prima te eten als tussendoortje of dessert.

Ongezouten noten

Last van de bekende 4-uur dip? Kies als tussendoortje voor ongezouten, gemengde noten. Ze vullen goed en zitten boordevol gezonde vetten, mineralen en vitamines.

Detox thee

Van groene thee weten we al dat het goed voor ons is, maar detox thee is nog veel effectiever. Detox thee stimuleert, door de natuurlijke kruiden en specerijen, namelijk het natuurlijke reinigingsproces van je lichaam.