Op make-up en beautygebied zijn er altijd een aantal blijvertjes. Zo ook de natural beauty trend. Deze trend maakt deze zomer haar comeback, maar is eigenlijk nooit echt weggeweest. Geen wonder, want de natural look is clean en crispy en past perfect bij de zomer. Wie echter denkt dat de natural look betekent dat je geen make-up op hoeft, heeft het mis. De natural make-up look gaat first en foremost over het feit dat je wel make-up draagt, maar dit niet ziet.

Back to basics

Het belangrijkste bij de natural look is een gezonde, mooie en frisse huid. Goede verzorgingsproducten zijn hierbij een must. Een verzorgende dag- en nachtcrème kunnen al het verschil maken, net als een goeie oogcrème. Scrub daarnaast je huidje regelmatig (maximaal 1 keer in de week) en zorg voor extra pampering met een fijn masker.

Bodempje leggen

De basis is nu gelegd, tijd om je huid een egale teint geven. Foundation en een concealer do the trick. Ze zorgen niet alleen dat oneffenheden onzichtbaar worden ook zorgt een foundation voor een mooie teint. Maak je look vervolgens compleet met een warme, roze blush die zorgt voor fijne appelwangetjes. Als finishing touch kies je voor een highlighter op je jukbeenderen, voor een extra glow.

Finishing touch

Op je lippen geen knallende kleuren, maar nude tintjes. Van lichtroze tot bijna-beige. Kies een teint die mooi aansluit bij je huidskleur en maak af met een lichte gloss. Je ogen krijgen hulp van een bruin oogpotlood. Deze oogt wat minder hard dan een zwarte en komt natuurlijker over. Ook de zwarte mascara ruil je in voor de bruine variant. Maak je ogen extra eyecatching met een lichte highlighter in de ooghoeken en net onder je wenkbrauwen. Et voilà, je natural look is klaar!
Wat vind jij van de natural look?