Nog even je kunt weer in bikini verschijnen op het strand. Of je nu naar Scheveningen gaat of een retourtje naar de zon hebt geboekt, met deze tips & tricks ben je binnen no time bikiniklaar.

Bikiniklaar in een handomdraai

Ook zo zin in de zomer? Voordat wij vrouwen richting het strand of het zwembad gaan, is een beetje extra aandacht voor ons lichaam geen overbodige luxe. We willen immers voorbeeldig in onze bikini verschijnen. Met dit handige stappenplan heb je die bikinibody zo voor elkaar!

Stap 1: scrubben
Om bikiniklaar te worden is scrubben het sleutelwoord. Het verwijdert velletjes, voorkomt ingegroeide haren, maakt je huid glad en klaar voor het zonnetje. Scrub je lichaam ongeveer 1 a 2 keer in de week. Zo blijft je huis lekker fris en ready voor de zon.

Stap 2: hydrateren
Je huid kan wel wat extra’s gebruiken door het ontharen, zwemmen en zonnen. Je huid voelt hierdoor vaak ruw of droog aan. Insmeren dus, het liefst ‘s ochtends en ‘s avonds.

Stap 3: ontharen
Weg met dat wintervachtje. Tijd voor ontharen. Je kunt ervoor kiezen om je benen te scheren of te waxen, harsen of te epileren. Zorgt ervoor dat je je huid na het ontharen goed verzorgd met een vochtinbrengende crème.

Stap 4: Kleurtje
De oplossing voor lelieblanken benen of benen met vlekjes: BB cream voor je benen. Deze cream egaliseert je huid en geeft een kleurtje. Je kunt ermee in de zon liggen en aan het eind van de dag was je ‘m gewoon weer af. Perfect voor de eerste rokjesdag of het eerste dagje richting strand.

Stap 5: beschermen
Uiteraard moet je je huid goed beschermen tegen de eerste zonnestralen. Want ookal schijt het zonnetje nog amper, de stralen zijn wel erg schadelijk voor je huid. Bescherm je huid dus met een goede zonnebrandcrème. Regelmatig smeren, dan verbrand je niet. En vergeet na het zonnen en douchen je lichaam niet in te smeren met een verkoelende aftersun. Altijd fijn!

bikini-body