Blond uit een flesje of een natural blonde beauty? Feit is en blijft dat blond nog steeds de meest gevraagde haarkleur is. Dat de meeste van ons een fakeblond zijn, bewijzen de cijfers: minder dan 5% van de bevolking wereldwijd is van nature echt blond. Maar waar je blonde haren ook vandaan komen (je ouders of toch de kapper) je haren moet je wel goed verzorgen. Daarom de gouden tips voor de perfecte gouden lokken.

Sunkissed

Het mooiste blond krijg je van de zon. Helaas zijn wij in Nederland niet gezegend met een gemiddelde temperatuur van 25graden en een lekker zonnetje. Daarom zijn highlights de perfecte uitvinding. Vaak aangebracht met folie waarbij je zelf bepaald hoe dik je highlights worden. Een nieuwe techniek die zorgt voor een meer natuurlijk effect is de Eugene-techniek. Je haar wordt geverfd op de plekken waar je het licht wilt hebben, zonder folie waardoor dit veel natuurlijker is dan kaarsrechte strepen. Ook een trend is om highlights aan te brengen met een kammetje. Ook dit oogt een stuk natuurlijker en is bovendien gemakkelijk thuis te doen.

Van donker naar blond

Wil je van bruin naar blond? Dat kan, maar wel in geleidelijke stappen. Te snel al het pigment verwijderen beschadigt je haar en de kans is groot dat je kleur oranje uitvalt. Ga bovendien altijd naar een professionele kapper voor een deskundig advies op maat.

Groentje

De horror van elke blondine: groenuitgeslagen haar. Mocht het je toch overkomen (chloor is vaak de boosdoener), grijp dan naar de ketchup. Het rood neutraliseert het groen waardoor je lokken weer mooi blond worden.

Take care

Blonderen beschadigd je haar. Een goede shampoo en conditioner is daarom erg belangrijk. Investeer in goede producten, al zijn die vaak wel iets duurder dan je oude vertrouwde shampoo uit de supermarkt. Voordeel is wel dat je per wasbeurt veel minder nodig hebt en je dus langer met de producten doet.

Exxxtra

Naast je shampoo en conditioner is een rijkvoedend masker een must. Eenmaal per week inbrengen, 5 minuten laten inwerken en daarna goed uitspoelen. Op deze manier houd je je blonde haren in topconditie. Ook een goeie tip: één keer in de maand ’s nachts met een masker gaan slapen. Het masker heeft de hele nacht om in te trekken wat zorgt voor de perfecte verzorging.

Favoriete haarmaskers voor blonde lokken

shiseido-haarmaskercaviar-haarmaskerbreaking-hair-treatment
1. Shiseido Intensive Treatment haarmasker: Intensieve verzorging voor beschadigd haar. Het resultaat: glanzende, soepele lokken vol veerkracht.
2. Alterna Caviar Moisture Mask: De maskers onder de maskers. Een intensief voedende behandeling die je haren weer glad en zijdezacht maakt.
3. Lee Stafford Treatment haarmasker: Haarmasker speciaal ontwikkeld voor haar dat beschadigd is door overmatig stijlen en kleuren. Helpt bij het opbouwen, herstellen en hydrateren van je lokken.

Color me up

Blond heb je veel verschillende tinten. Van platina tot goud en van asblond tot brons. De juiste kleur blond is de kleur die het beste past bij je huidskleur. Een deskundig advies van een professional kan net het verschil maken tussen flets en fris.

Wat is jouw remedie om je (blonde) haren in topconditie te houden?