Wil je graag vooruit in je huidige baan of juist op zoek naar een nieuwe uitdaging? Met deze tips geef je je carrière een boost!

Succesvol in je huidige baan

Heb je ‘t goed naar je zin bij je huidige werkgever maar mis je af en toe wat uitdaging? Na een tijdje dezelfde functie te hebben gehad, kan ‘t zo zijn dat je je gaat vervelen. Je doet je werk op de automatische piloot en vindt het nog wel leuk maar de uitdaging is weg. Tijd om hier verandering in te brengen:

  • Sta altijd open voor vernieuwingen.
  • Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in je vakgebied en pas deze toe binnen de organisatie.
  • Geef aan wat je wilt, bepaal je doel en bespreek met je leidinggevende hoe je dat kunt behalen. Wees ambitieus, maar wel realistisch
  • Volg cursussen en opleidingen om je kennis up-to-date te houden of juist te verbreden

Nieuwe uitdaging

Toe aan een nieuwe baan bij een andere werkgever? Dan is ‘t tijd om te solliciteren. Bedenk wat je precies wilt (en wat niet), wat voor soort werkgever/bedrijf je zoekt en schrijf die brief! Uitgenodigd voor een gesprek? De eerste indruk is erg belangrijk. Zorg dus voor een verzorgd uiterlijk. Een mantelpakje hoeft niet perse (behalve als dit past bij de functie waarvoor je solliciteert), maar een spijkerbroek is een echt no-go. Kies liever voor een nette, zwarte broek en een mooie blouse of een jurkje.

Zorg voor een goede LinkedIn pagina

LinkedIn is een goede plek om vacatures te vinden en om je netwerk te raadplegen als je op zoek bent naar een nieuwe baan. Reken er ook op dat een nieuwe potentiële werkgever je LinkedIn profiel zal checken. Een verzorgd en net LinkedIn profiel is dan ook zeker aan te raden:

  • Houd je profiel up-to-date en relevant
  • Investeer in een goede foto. Geen vakantiekiekje, inclusief zonnebril, maar een nette en professionele foto.
  • Omschrijf jezelf en je kernkwaliteiten in twee zinnen. Op deze manier weet je (nieuwe) werkgever direct wat voor vlees hij in de kuip heeft.
  • Beschrijf je werkzaamheden bij je huidige en vorige werkgever zo krachtig en duidelijk mogelijk. Vergeet ook niet om je stages en eventueel vrijwilligerswerk te noemen.