Als er een merk is dat mijn modehartje een tikje harder doet slaan, dan is het Burberry wel. Het Britse merk weet elk seizoen weer mijn hart (en portemonnee) te veroveren met zijn onweerstaanbare collecties. Absolute favoriet is de nieuwe lente/zomer collectie van Burberry. Een lange line-up van pasteltinten die je direct doet verlangen naar de lente. Christopher Bailey wist zichzelf ook ditmaal te overtreffen met een bonte verzameling van lilatinten, doorzichtige stoffen en veel kant en zijde. Ik laat je graag de hoogtepunten zien van de Burberry Prorsum SS 2014 show.

Zangerige, emotionele muziek? Check! Bloemblaadjes die naar beneden vallen aan het einde van de show? Check! Trenchcoats? Check! Cara Delevinge op de catwalk? Check! Alle standaard ingrediënten voor een Burberry show waren ook tijdens Burberry Prorsum S/S 2014 aanwezig. Maar dit seizoen oogde de catwalk toch anders door de zachte kleuren en het gebrek aan studs die we tijdens eerdere shows wel zagen.

Burberry Prorsum SS 2014

De Burberry Prorsum SS 2014 show kenmerkt zich door een bonte verzameling van roze, lika en groentinten die samen zorgen voor een instant spring feeling. Christopher Bailey koos opvallend vaak voor semi transparante stoffen en veel kant en zijde. Resultaat: elegante silhouetten en zachte, vloeiende lijnen. Grote favoriet van de show was de kokerrok. Ultiem vrouwelijk en uitgevoerd in de meest prachtige stoffen en kleuren. De simpele maar oh-zo elegante hakken in een contrasterende kleur zorgden voor een speels accent en maakten de outfits helemaal af.

Wat vind jij van deze collectie van Burberry?