Ik ben ontzettend van de no-nonsense, cut-the-crap en be-real boeken als het gaat om zwangerschap, bevallen en baby’s. Zweverig gedoe en sugar covering is niets voor mij. Ik wil gewoon weten waar ik aan toe ben weken voorafgaand en na de bevalling. Aanrader is dan ook het boek Buskruit met muisjes. De tagline van het boek, ‘Alles wat je niet wilt weten over het krijgen van een baby’, zegt eigenlijk alles al: een no-nonsense boek over de zwangerschap en alles erna.

Buskruit met muisjes

Het zwangerschapsboek Buskruit met muisjes is geschreven door drie bevriende moeders, Nina Veeneman-Dietz, Noor Schutte-Kerckhoff en Marieke Wigmans-Bremers, die tijdens hun zwangerschap en de weken erna zoveel vragen hadden dat ze besloten om deze inclusief antwoorden te bundelen in een boek. Resultaat? Buskruit met muisjes.

buskruit-met-muisjes-checkl

Het boek is onderverdeeld in drie thema’s, namelijk Zwangerschap, De bevalling en Na de bevalling. De onderwerpen lopen uiteen van zwangerschapsleed, weeën en de babyuitzet tot de kraamzorg, kraamtranen en voedingsschema’s.
Het eerste thema, de Zwangerschap, gaat in op alles wat je moet regelen voor de kleine. Denk hierbij aan kraamzorg en opvang maar ook de babyuitzet, de naam en zwangerschapsleed. Het tweede thema bespreekt de Bevalling. Soorten pijnbestrijding, de keuze thuis of in het ziekenhuis en alles wat nog meer kan gebeuren komt hierin aan bod.

buskruit-met-muisjes-boek

Het overgrote deel van het boek is echter gewijd aan het laatste thema: Na de bevalling. Alles, maar dan ook alles, wordt besproken. Bovendien met handige tips en wijze adviezen wat betreft de eerste voeding, tips voor het laten doorslapen van je kindje en kwaaltjes zoals luieruitslag, ontstoken oogjes en de eerste tandjes.

Extra leuk voor manlief: het boek bevat blauwe kadertjes speciaal voor ‘Jan’ zodat ook hij goed voorbereid is op de komst van de baby (en jouw zwangerschapshormonen).

boek-buskruit-met-muisjes

No-nonsense zwangerschapsboek

Wat maakt Buskruit met muisjes nou anders dan andere boeken? Buskruit met muisjes is op een niet betuttelende manier geschreven. Er wordt niet gezegd ‘doe dit of doe dat’ of ‘dit is het beste voor kind’ maar eerder ‘dit is onze ervaring, lees het en doe ermee wat je wilt’. Hierdoor is het boek ontzettend toegankelijk en prettig leesbaar.
Bovendien worden onprettige onderwerpen, die je niet zo snel bespreekt met mams of andere mommy’s, niet vermeden. Want wees eerlijk; hoe gruwelijk het ook klinkt, we willen wel graag weten wat de beste adviezen zijn als je bent uitgescheurd.

Daarnaast bevat Beschuit met muisjes superleuke illustraties en ervaringen van van bekende Nederlanders zoals Natasja Froger. Kortom: een absolute aanrader voor iedereen die zwanger is en bovendien een superleuk kraamcadeau.

Het boek Buskruit met muisjes is te koop bij onder andere Bol.com voor €19,95.

Ken jij dit boek al?