Tijdens de zwangerschap is manlief toch een beetje het vijfde wiel aan de wagen. Mama wordt verwend met de mooiste kraamcadeaus en er wordt regelmatig aan haar gevraagd hoe het met haar gaat en of ze al klaar is voor de bevalling. Manlief wordt dan meestal een beetje vergeten. Om het goed te maken selecteerde ik de leukste en mooiste cadeaus voor alle papa’s-to-be. Omdat papa ook wel eens verwend mag worden met een leuk kraamcadeau.

papa-cadeaus

1. Must voor papa’s in spe. Beau van Erven Dorens, vader van vier, bespreekt in ‘Handboek voor jonge vaders’ hoe je als man overleeft in de jungle van vaderschap. Een heerlijk en droogkomisch boek waar de man echt iets aan heeft.
2. Stoere romper. De kleine man is uiteraard net zo stoer als papa. Met deze grijze romper van Gap laat papa zien dat ook hij een klein hartje heeft door de tekst ‘I heart daddy – he’s the coolest’.
3. Gestrikt. Speendoekje van Z8 in de vorm van een strikje. Het doekje is voorzien van een lusje om de speen aan vast te knopen.
4. Perfect cadeau. Een leuk en origineel aandenken voor de geboorte van jullie kind. Deze stoere leren armband kun je persoonlijk maken met zijn of haar naam en geboortedatum. Verkrijgbaar in meerdere kleuren.
5. Softy. Omdat papa ook wel eens zijn softe kant mag laten zien. Deze leuke poster van En Las Nubes is stoer met een vertederende tekst.
6. Alles ingepakt. No way dat jouw man gaat lopen met een knalroze en met bloemen bedrukte luiertas. De man heeft liever een stoerder exemplaartje in bezit. Deze prachtige leren tas van Cowboysbag is niet alleen superhandig in gebruik, maar voor beide seksen zeer geschikt.
7. Eerst koffie. Na een lange slapeloze nacht is een bak sterke koffie meer dan gewenst. De espressomachine van KitchenAid staat mooi in de keuken (ook niet geheel onbelangrijk) en maakt de lekkerste koffie.
8. Scherpe foto’s. Een goede camera is onmisbaar zodra de kleine er is. Niet alleen tijdens of vlak na de geboorte maar ook voor de weken erna om alle mooie momenten mee vast te leggen. De Nikon COOLPIX S9700 is een compact cameraatje met 16 megapixels (lees: scherpe foto’s). En is bovendien door de Consumentenbond uitgeroepen tot ‘Beste uit de test mei 2014’.

Met welk cadeau wil jij jouw man graag verrassen?