In de winter blijft men graag binnen. Terecht ook, want het kan soms bijzonder guur zijn in ons koude kikkerlandje. Maar ondanks de soms barre omstandigheden, draagt de winter ook een hoop mooie natuurverschijnselen met zich mee. Bovendien is een dagelijkse portie buitenlucht enorm gezond. Laat je daarom niet opsluiten in huis en maak je eigen loungeplek in je tuin.

Tips om je eigen sfeervolle buiten lounge te realiseren

Wij geven je hier een aantal tips en manieren om een sfeervolle buiten lounge te realiseren.

Zorg voor een terras met overkapping

Laat een terras aanleggen met overkapping. Denk bijvoorbeeld aan een overkapping die doorloopt vanuit jouw woonkamer. Tijdens de regen zitten jij en je gezelschap droog en kunnen jullie dicht tegen elkaar aankruipen.

Weer je tegen de soms nog felle winterzon

Zorg voor buitenzonwering die goed aansluit op jouw overkapping. Met name rolluiken en shutters zijn in de winter goed bestand tegen weersomstandigheden.

Zorg voor comfort

Voeg lekker zittende loungebanken en een tafeltje toe die jouw voorkeur genieten en bovendien hun sfeer aandeel doen. Denk hierbij wel aan kleuren die niet snel vies worden. Kies je voor één style? Dan is het handig om een complete loungeset aan te schaffen met een salontafel erbij.

Denk aan sfeervolle verlichting

Het kan soms grauw en donker zijn in de winter. Zorg daarom voor verlichting die bovendien zijn steentje bijdraagt aan de ambiance in jouw lounge.

Zorg voor warmte

Om het dragelijk te maken, zeker in de winter, heeft jouw loungeplek warmte nodig. Een buitenhaard voegt een hoop sfeer toe en tegelijkertijd warmte. Bovendien heeft een buitenhaard vaak een dubbele functie, deze fungeert namelijk ook als bbq.

Nog even de buiten lounge voordelen

In de winter zijn de weersomstandigheden niet altijd opperbest. Maar met een warmtebron, een overkapping en de juiste inrichting is jouw buiten lounge bestand tegen weer en wind. Je loungeplek biedt ontspanning, gezelligheid en zorgt uiteindelijk voor samenhorigheid.