Het festival seizoen staat weer op het punt om te beginnen. En of je nu naar Lowlands gaat of naar Rock Werchter een fijne festival look voldoet aan drie eisen: comfortabel, veelzijdig en opvallend. Ga deze zomer voor echte festival items zoals stoere boots, denim shortjes en shirt met opvallende prints. Ik laat je graag zien welke items je echt nodig hebt voor de ultieme festival look.

Festivals zijn supergezellig. Niet alleen door de fijne livemuziek maar ook door de leuke sfeer op het terrein. Een festival is dan ook zeker een aanrader om voor een dagje of een aantal dagen heen te gaan. Maar wat draag je nou naar een festival en hoe zorg je ervoor dat je, ondanks de modder, er toch nog fashionable en leuk uitziet?

Festival outfit

De perfecte festival outfit is natuurlijk comfortabel, maar ook hip want je weet immers maar nooit wie je tegen het lijf loopt. Tip: neem niet teveel kleding mee. Een spijkerbroek en twee shirtjes is echt prima. Wordt het lekker weer? Kies voor een leuk en stoer denimshortje en combineer deze met een T-shirtje met print. Voor als het wat kouder is, kan je bijvoorbeeld een (spijker)blousje eroverheen dragen. Ook leuk; kies voor een giletje met franjes om je festival look compleet te maken.

Welke je schoenen aan doet hangt grotendeels af van het weer. Stoere boots of zelfs regenlaarzen zijn perfect als het wat regenachtig is en het terrein vol met modder ligt. Blijft het 25 graden en droog? Sneakers of zelfs slippertjes zijn dan een prima optie. Ook geen overbodige luxe is een regenjas of poncho, want in Nederland weet je het immers maar nooit. ’s Avonds wordt het vaak iets kouder, een leren jasje, parka of een warme sweater is echt een aanrader om mee te nemen.

Must-have accessoires

Qua accessoires mag een zonnebril natuurlijk niet ontbreken. Kies voor de klassieke altijd-goed aviator of de gekleurde spiegelglazen die we nu volop zien. Vergeet vooral niet een klein schoudertasje mee te nemen naar het festival. Je kunt hier gedurende de dag je flesje water, mobieltje en geld in kwijt, altijd handig!

Festival outfit

festival-outfit-look

H&M jumpsuit – Aztec festival short van Loavies.com – Brigitte Bardot T-shirt – Ichi Jacket TIA-JA Olive Green – Superdry hoodie – Liebeskind tas Filipa nude – SUS laarzen – Love bracelet