Schoenen kan je nooit genoeg hebben. Of je nu kiest voor een fijne en casual sneaker of gaat voor hoger dan hoog, schoenen zijn a girls best friend. Maar welke schoenen mogen dit voorjaar en deze zomer niet ontbreken in je garderobe? Ik laat je dé schoenentrends zien voor 2013!

Doorzichtig

De see-through trend zien we ook terugkomen in je schoenen. Denk aan doorzichtige hakken en bandjes en zelfs transparante laarsjes. Een trend die of heel ordinair kan ogen (denk platform porno heels) of juist heel chique in combinatie met een mooie skinny pantalon en een fijne goedgesneden blazer.

Wedge sneakers

Wedge sneakers zijn vooral in de bloggersscene erg populair. Vrijwel elke fashionblogger is al gespot met een paar wedge sneakers aan de voeten. En geen wonder deze fashionable shoe is naast heel erg comfortabel (geen gewiebel meer op 10cm hoge palen of zere voetjes), maar zien er ook nog eens supergaaf uit. De zwarte zijn een grote favoriet, maar voor wie echt wilt opvallen gaat voor een knalkleur als rood of felblauw. I like!

Kitten heel

De kitten heel is terug! Dit laagje hakje is ideaal voor iedereen die van hakken boven de 5cm hoogtevrees krijgt. Bovendien is de kitten heel erg elegant en het toppunt van chiqueness. De kitten heel zien we voornamelijk in combinatie met een puntige schoen (en vaak ook een strikje ter decoratie) wat dit hakje nog eleganter maakt.

Manolo Blahnik: “You put high heels on and you change.”

Metallics

Shiny, shiny met de metallic trend. Lekker opvallend en daarom gegarandeerd een showstopper als je je met deze bijna-lichtgevende beauties op straat begeeft. Vooral de zilveren en gouden metallic shoes, in de vorm van zowel sneakers als high heels, zijn populair. Maar ga je echt voor opvallend dan kies je voor een glimmend exemplaar in paars, geel of groen.

Gladiator

De gladiator blijft een favoriet bij veel ontwerpers. En ook deze zomer is de gladiator een fijne aanvulling in je schoenencollectie. En net als met vele andere trends kent de gladiator heel ook haar extremen. Zoals deze bijna martelwerktuigachtige variant die bijna tot de knieën reikt. Gelukkig hebben we ook de fijne enkelvarianten (zoals hier rechts) en ook de platte gladiatorsandaal gaan we veelvuldig terugzien in het straatbeeld.

Welke trend is jouw favoriet?