Een vrouw kan nooit genoeg tassen hebben. De keuze is dan ook enorm. Van clutches tot shoppers en van statement bags tot schoudertassen. En dan heb ik het nog niet eens over alle verschillende materialen (stof, leder, suède to name a few), kleuren (alle kleuren van de regenboog) en printjes (streepjes, panter, bloemen). Kortom: I love bags! Maar welke nieuwe aanwinsten moet je dit voorjaar echt in je garderobe hebben? Ik laat je graag de tassentrends zien voor deze lente en zomer!

Pittige print

Tijger- en panterprintjes, all-over-flowers, streepjes…de print is terug. En hoe! We zien de print niet alleen in kleding (oh how we love printed pants), maar ook de tassen zijn deze zomer gehuld in de mooiste motiefjes. Wil je niet over the top gaan, houd dan rest van je outfit basic. Knallen? Ga dan voor lekker veel printjes.

Oversized

The bigger the better is het credo deze zomer. Grote statement bags en shoppers domineerde de catwalk en ook in de winkels zien we nu al de groter dan groots tassen. Niet alleen superpraktisch (alles, werkelijk alles, past in zo’n grote tas), maar ook erg hip. Kies voor een fijne lederen variant in bijvoorbeeld zwart of bruin. Omdat je tas al qua formaat zo opvallend is, mag de kleur lekker basic blijven.

See-through

Ik noemde het al eerder: see-through tassen zijn dit voorjaar een must voor in je garderobe. Niet iedereen is fan (“Ik houd de inhoud van mijn tas liever privé”), maar veel waren ook gecharmeerd van de gekleurde variant. Vooral voor de zomer een fijn exemplaar voor om de arm.

Carrie Bradshaw – “Balls are to men what purses are to women. It’s just a little bag, but we feel naked in public without it”

Matching

De modetrend van dit voorjaar is om je tas te laten matchen met je outfit. En dan niet twee kleuren die mooi met elkaar combineren, maar juist die exacte kleurenmatch vinden waardoor het lijkt of ze van dezelfde designer of hetzelfde merk afkomstig zijn. Om het iets spannender te maken is het ook mooi om te kiezen voor een mooi reliëf in je tas of andere details die je tas net die extra touch geeft.

Lekker gek

Wil je helemaal een statement maken, kies dan voor een ‘lekker gek’ tas. De huula hoop van Chanel bijvoorbeeld. Praktisch? Allerminst. Opvallend? Absoluut! Naast deze hoepel van een tas is Chanel ook een samenwerking aangegaan met Lego met als resultaat clutches in knalkleuren als groen, roze, geel en blauw. Iets praktischer maar minstens zo opvallend.

Welke tas wil jij deze zomer absoluut om je arm hebben hangen?