Het voorjaar is eindelijk begonnen. Al blijven de temperaturen nog een beetje achter, af en toe schijnt er best een fijn zonnetje. En als de eerste zonnestralen verschijnen, is het ook weer tijd voor een (nieuwe) zonnebril. Een tijdloze klassieker – en absolute must-have – is natuurlijk de pilotenbril. Maar wil je dit modeseizoen pas echt voor de dag komen, dan kies je een zonnebril die letterlijk en figuurlijk een eyecatcher is.

Retro galore

De sixties zijn weer terug van weggeweest. Niet alleen qua kleding en kapsels, maar ook qua zonnebrillen. De ronde zonnebril is een echte must-have dit seizoen en komt dit voorjaar in een breed scala aan vrolijke en frisse kleurtjes. Van hotpinkt tot knalgroen en van aquablauw tot zonnig geel. Wil je helemaal over-the-top gaan, dan kies je voor een zonnebril met extra versieringen op het montuur zoals strass steentjes of met een fijn panterprintje.

Opvallende modellen

Het credo voor dit seizoen: opvallen! Je zonnebril mag dit seizoen echt een statement maken. Kies dus voor een opvallend montuur, bijzondere pootjes of ga voor een kekke print of kleur. Wat je ook doet, zorg ervoor dat je opvalt én dat de zonnebril qua vorm past bij je gezicht. Niks lelijker dan een zonnebril die eigenlijk te groot of te klein is.

Gekleurde spiegelglazen

Een absolute must-have deze zomer is de zonnebril met gekleurde spiegelglazen. Menig modeblogger is al gespot met een kleurrijke, reflecterende zonnebril op de neus. En geen wonder, deze montuurtjes zijn niet alleen superhip maar ook leuk om te combineren met je garderobe. Voor elke outfit een andere zonnebril, wie wilt dat nou niet!

Tijdloze klassieker

Eentje die eigenlijk niet mag ontbreken in dit rijtje. Eigenlijk geen trend, maar een absolute klassieker en daarom altijd en elk jaar goed: de aviator. Ook wel beter bekend als de pilotenbril. Dit lichtgewichtje is stijlvol en sophisticated en staat vrijwel iedereen goed. De Ray-Ban monturen zijn natuurlijk het allerbekendst, maar er zijn ook volop (betaalbare) look-a-likes te koop.

Welk model zonnebril is jouw favoriet?