Nu je eenmaal mama bent, verandert er behoorlijk veel in je leven. Niet alleen in je doen en laten, maar ook hoe je eruit ziet en wat je wel of niet draagt. Daarom een lijstje met 5 dingen die je niet meer draagt nu je mama bent.

1. Lage broeken

Want al dat gebuk (speentje oprapen, meisje uit de maxi-cose tillen etc.) maakt lage broeken niet ideaal om te dragen. Dus nee.

2. Make-up

Oké, dit geldt niet voor mij (miss tutje), maar heel veel mama’s zullen dit zeker beamen. Geen tijd meer voor, geen zin in. Genoeg redenen waarom mama’s geen make-up meer op het snoetje smeren in de ochtend. De reden waarom ik het wel doe? Simpel: die wallen en dat bleke gezichtje hebben echt een concealer en poedertje nodig.

3. Hakken

Ja op mijn werk ben ik voortdurend te vinden op hakken, maar buiten dat loop ik het liefst rond op sneakers en ballerina’s. Veel makkelijker (vooral als je met een maxi-cose + kind van 9 kilo moet rondzeulen).

4. Haren los

Jennifer grijpt nu alles wat ze maar grijpen kan. Inclusief mijn haar. Even een kusje geven voordat ze gaat slapen? Hup, pluk haar te pakken. En ik kan je vertellen: dat doet zeer en Jen laat niet zo snel los. Oplossing: haar in een staart. Hetzelfde geldt trouwens tegenwoordig voor oorbellen. Mevrouw vindt ze ontzettend mooi en probeert ze met alle macht te pakken.

5. Strakke T-shirtjes

Ik was sowieso altijd al van de losse topjes, maar na de komst van Jennifer al helemaal. Ik mag dan wel een platte buik hebben, strak is ‘ie zeker niet. Een strak T-shirtje betekent ook rolletjes als je zit dus nee die draag ik echt niet meer.

Wat draag jij nu echt niet meer nu je mama bent?