Waarschijnlijk kijk je er al maanden naar uit en nu is het zover: je hebt zwangerschapsverlof! Wat een heerlijk gevoel en de perfecte tijd om lekker uit te rusten en de kinderkamer op orde te brengen. Afhankelijk van hoe je je voelt en of je nog een andere kleine (of meerdere) hebt rondlopen, zijn er nog heel veel leuke en nuttige dingen die je kunt doen tijdens deze weken vrij. Ik deel graag de 10 dingen om te doen tijdens je zwangerschapsverlof.

10 dingen om te doen tijdens je zwangerschapsverlof

Geen idee wat je met al die vrije tijd moet? Hieronder vind je 10 dingen om te doen tijdens je zwangerschapsverlof.

1. Series kijken

Van de klassiekers (Sex and the City, Friends, Gossip Girl) tot de nieuwere series (Orange is the new black, Suits). Met Netflix haal je de leukste series zo in huis. Perfect voor een middagje op de bank, inclusief een kopje thee en een dekentje.

2. Schoonmaken

Last van nesteldrang? Dat komt goed uit, want tijdens je zwangerschapsverlof is een grote schoonmaak het perfecte tijdverdrijf. Veel om op te ruimen en weg te gooien? Werk dan per kamer. Begin bijvoorbeeld eerst bij de woonkamer en ga vanuit daar verder naar de keuken, badkamer etc.

3. Uitslapen

Eindelijk geen wekker meer zetten! Geniet van dit moment, want voor je het weet heb je een natuurlijke wekker die je op de meest ongunstige tijdstippen wakker weet te maken. Daarnaast zal je tijdens de laatste weken van je zwangerschap veel vermoeider zijn dan normaal en ook slapen tijdens je zwangerschap verloopt niet altijd soepel. Belangrijk is om dus echt je rust te pakken door bijvoorbeeld uit te slapen of ‘s middags even een uurtje te gaan liggen. Voel je vooral niet schuldig; je bent zwanger dus je kunt alle rust gebruiken.

4. Naar de kapper en schoonheidsspecialist

Tijd om jezelf de weken voor de bevalling eens goed te verwennen. Bovendien willen we ook een beetje mooi (zover dat kan) in het kraambed liggen toch? Ga daarom nog even naar de kapper of schoonheidsspecialist voor the big day arriveert. Je voelt je erna niet alleen een stuk beter, daarnaast weet je niet hoe lang het duurt voordat je na je bevalling überhaupt de tijd en puf hebt om naar de kapper of schoonheidsspecialiste te gaan.
Ook een goede tip: laat je teennagels lakken bij de beautysalon met een gellak. Deze blijft langer zitten en je hoeft jezelf niet in allerlei rare bochten te wringen om überhaupt nog je teennagels te kunnen lakken (hallo big belly!).

5. Nieuwe recepten proberen

Ik ben zelf geen domestic diva, maar mocht je wel gezegend zijn met kookkunsten dan is het uitproberen van nieuwe recepten een goed tijdverdrijf. Op internet vind je talloze recepten en how-to’s waarmee je zo aan de gang kan. Super handig want je eet weet eens wat anders en wedden dat manlief er ook heel blij van wordt?

6. Fotoboeken (af)maken

Je zwangerschapsverlof is de perfecte tijd om alle klusjes waar je normaliter niet aan toekomt op te pakken. Zo ook het maken van je fotoboeken. Waarschijnlijk heb je net als ik nog een heleboel foto’s liggen en staan op je computer die nodig een plekje verdienen in een mooi fotoalbum.

7. Lezen

Aww eindelijk quality-time voor jezelf. Nestel je een middagje op de bank met een leuk tijdschrift of een goed boek, een kopje thee en een dekentje en je hebt alle ingrediënten voor een verwenmomentje voor jezelf. Bovendien de uitgelezen (wat een woordspeling) kans om dat ene mooie boek waar iedereen zo lovend over is nu eens te gaan lezen.

8. Een blog starten

Fan van schrijven en wil je graag je interesses delen met anderen? Start dan een blog! Je hebt de vrijheid om te schrijven waarover je maar wilt en je komt in contact met andere hele leuke bloggers.

9. Geboortekaartje uitzoeken en enveloppen schrijven

Het geboortekaartje uitzoeken is nog een hele klus. Want wat voor kaartje wil ik? Welke tekst wil ik erop? Wil ik een standaard kaartje of liever custom made? Neem dan ook goed de tijd om een mooie uit te zoeken. Laat ook alvast een proefdruk thuisbezorgen zodat je zeker weet dat het geboortekaartje volledig na wens is. Daarnaast kan je tijdens je verlof aan de slag met het schrijven van de adressen op de enveloppen. Manlief zal je dankbaar zijn.

10. Spontane dingen doen

Om 6uur ‘s avonds besluiten om uit eten te gaan, lekker lang borrelen op het terras of op vrijdag bedenken om een hotelletje te boeken aan zee. Deze spontane acties zullen na de komst van de baby verleden tijd zijn. Doe dus vooral veel leuke en spontane dingen die nu eenmaal met een kleine niet meer zo vanzelfsprekend zijn.

Wat zijn jouw aanraders om te doen tijdens je zwangerschapsverlof?