QR codes zien we al regelmatig voorbijkomen in magazines, op abri’s, etalages en flyers. De meningen over de QR codes zijn erg verdeeld en er zijn voor- en tegenstanders van deze zwart/witte vierkantjes. Dita Von Teese, bekend als burlesque danser, heeft echter een originele, nieuwe manier bedacht om de QR code te gebruiken.

Von Teese gebruikt de QR codes in de jurken van haar nieuwe kledinglijn genaamd Dita Von Teese. Deze tien jurken bevatten allemaal een QR code die direct linkt naar de Twitter pagina van Von Teese. Dita is zelf heel actief op dit social media kanaal en geeft klanten de kans om direct in contact te komen met de ontwerpster. Zelf zegt ze hierover:

“It was very important to me to align with a company that understands the power of social media, because I’ve been very successful in using Twitter and Facebook personally to reach my fans to tell them about my performances and various projects. Every update [is] made by me personally, and I think people respond to the authenticity of that”

QR Codes in kleding

Of deze nieuwe manier om QR codes in te zetten echt gaat werken valt natuurlijk nog te betwijfelen. Fans van Dita Von Teese weten haar ook wel op andere manier te vinden dan via een QR code in een jurk. Misschien was een QR code die linkt naar de modeshow van Von Teese een beter idee. Of een persoonlijke boodschap van de ontwerpster met een kleine achtergrond over de jurk en hoe deze is ontstaan.

Wat denken jullie; goeie zet van mevrouw Von Teese?