Je voeten krijgen elke dag heel wat te verduren. Hoge hakken de hele dag staan of lopen, kou of juist warmte. Je voeten hebben het behoorlijk zwaar. Daarom is belangrijk, maar ook fijn om je voeten goed te verzorgen. Vooral nu de zomer is aangebroken en we weer en masse voor slippertjes, sandalen en peep toe schoenen gaan is het fijn als je voeten er mooi en verzorgd uitzien. Met deze Try at Home Pedicure creëer je binnen no-time je eigen spa thuis en heb je zo weer zachte en mooie voetjes.

Voeten verzorgen

Je voeten verdienen wel wat extra aandacht. Vraag je vriend of man om je voeten te masseren. Het liefst met een rijke en verzorgende crème. Geen man bij de hand? Zelf kan je natuurlijk ook je voeten een uitgebreide massage geven. Hoe langer je bovendien masseert, hoe meer je poriën zich openen en hoe beter de crème kan indringen.
Heb je last van eelt? Dan is belangrijk om elke twee weken je voeten te vijlen met een voetvijl. Doe dit niet te vaak, want anders word je eelt dikker. Voordat je gaat vijlen, geef je je voeten een warm voetbadje van een kwartiertje. Hierdoor wordt de eelt zacht, waardoor je het makkelijker eraf vijlt. Vergeet niet om na het vijlen je voeten in te smeren met een speciale voetencrème. Deze hydrateert en verzorgt en zorgt voor zijdezachte voetjes.

Nagelnieuw

Naast je voeten, verdienen je nagels natuurlijk ook de nodige aandacht. Masseer je nagelriemen met nagelolie om ze soepel te maken. Vervolgens kan je met een bokkenpootje de nagelriemen terugduwen. Vijl (niet knippen!) vervolgens je nagels in een mooie ronde vorm. Vergeet vooral niet de hoekjes van je nagels bij te vijlen. Zo voorkom je ingegroeide nagels.

Lakje verf

Een mooi kleurtje op je nagels mag natuurlijk niet ontbreken in de zomer. Voor het mooiste effect buf je zachtjes je nagels. Wrijf twee keer voorzichtig heen en weer over je nagelbed met een vijl met een ultrafijne korrel. Zo werk je groefjes in je nagels weg. Vervolgens lak je in vier stappen je nagels:
1. Basecoat, om verkleuring van je nagels tegen te gaan.
2+3. Twee laagjes kleur voor een extra goede dekking.
4. Topcoat, voor de finishing touch en te zorgen dat de nagellak langer blijft zitten.
5. Laten drogen. Reken op twintig minuten voor een heldere lak en een half uur voor een donkere. Met een aangepaste topcoat win je tien minuten.

Erg belangrijk: laat je nagels ademen. Om de twee weken houd je je nagels drie dagen lang lakvrij. Zo voorkom je dat de kleurpigmentatie de keratine in je nagels verbranden.

Kleur bekennen

De mooiste kleurtjes voor op je nagels. Mijn all-time favorites:
nagellak-favorites
Hoe verzorg jij je voeten?