Op verschillende blogs ben ik ‘m al tegengekomen: de Domestic Goddess Tag. Een superleuke tag over – jawel – het huishouden met vragen over de rolverdeling thuis, de kooktaferelen en hoe we hier thuis schoonmaken. Benieuwd naar mijn antwoorden? Lees dan verder.

De was

Droger/aan de waslijn
Beide! Handdoeken etc. doe ik altijd in de droger, maar kleding hang ik altijd netjes op. We hebben op zolder een waslijn hangen en een droogrek waar ik alle shirts, broeken etc. ophang. Ik ben veel te bang dat mijn kleding krimpt, dus vandaar dat ik alles netjes ophang.

Sorteren/alles bij elkaar
Ik sorteer op witte, donkere en gekleurde was. De kleertjes van Jennifer zijn voornamelijk roze dus die gaan mee in een gekleurd wasje. Daarnaast was ik alle kleding op 30graden, maar de handdoeken etc. op 60graden.

Een soort wasmiddel/verschillende soorten wasmiddel
Ik gebruik wasmiddel in poedervorm in combinatie met vloeibare wasverzachter. Wat betreft merk ben ik niet echt trouw aan één merk. Ik koop eigenlijk alleen wasmiddel in de aanbieding en dan maakt het mij weinig uit om welk merk het gaat.

Een wasdag/elke dag een wasje
Twee wasdagen om precies te zijn: dinsdag en vrijdag. Vooral op vrijdag heb ik heel veel wasjes, onder andere omdat ik dan de bedden verschoon.

Kleding strijken: ja/nee
Ik vind strijken echt niet leuk, maar het is toch wel nodig. Ik draag veel blousjes en die moeten echt eerst gestreken worden voor ik ze aan kan.

Koken

Makkelijk/culinair
Ik kook niet, dat doet de man des huizes. Hij gaat meestal voor een combinatie. De ene keer wat uitgebreider en de ander keer lekker makkelijk. Net ook hoe druk we zijn, of we gasten krijgen etc.

Weekboodschappen/meerdere keren per week
Hubby doet de weekboodschappen op donderdag. Vaak gaan we samen op zaterdag nog even voor wat extra dingetjes of dingen die we zijn vergeten.

Vaak hetzelfde per week/veel nieuwe dingen proberen
Mijn man is niet echt van het uitproberen (lees: wat de boer niet kent, eet ‘ie niet). Dus we eten regelmatig dezelfde gerechten. Al moet ik zeggen dat hier wel voldoende variatie in zit dus mij hoor je niet klagen.

Eten bewaren/weggooien
Meestal komt het wel op (of moeten we een heel klein beetje weggooien). Als we echt veel over hebben, dan bewaren we het in de vriezer. We hebben dan één keer in de maand ongeveer kliekjesdag.

Aan tafel eten/op de bank eten
Wij eten altijd standaard aan tafel, zonder televisie erbij, gewoon met z’n allen lekker uitgebreid eten. Dit vind ik zelf ook heel belangrijk. Anders zit je alleen maar naar die televisie te staren en je eten gedachteloos naar binnen te schrokken. Liever gewoon gezellig bijkletsen!

Poetsen

Stofzuiger/swiffer
Stofzuiger, absoluut. Ik heb dan echt veel meer het idee dat ook echt alles schoon wordt.

Kant-en-klare natte doekjes/zelf sopje maken
Ik vind die kant-en-klare natte doekjes vaak te duur, dus geef mij maar gewoon een eigen sopje.

Zelf ramen lappen/door de glazenwasser
Dit doe ik zelf. We hebben gelukkig boven van die ramen die je naar binnen kan openen dus ook de buitenkant kan ik dan schoonmaken.

Overig

Iedere ochtend je bed opmaken/laten voor wat het is
Ik wilde dat ik kon zeggen dat ik elke dag netjes het bed opmaak, maar helaas. Vaak ben ik als eerste eruit en vergeet ik überhaupt het bed op te maken.

Met de hand afwassen/vaatwasser
Vaatwasser! Echt ideaal! Vooral als je veel gasten hebt of een feestje hebt gehad. Moet er niet aan denken om dan alle gebaksbordjes en glazen zelf af te wassen.

Opgeruimd huis/rommelig huis
Absoluut een opgeruimd huis. Ik, en mijn man gelukkig ook, zijn supernetjes dus het liefst heb ik alles aan kant en opgeruimd. lukt eerlijk gezegd niet altijd maar 9 van de 10x zeker wel. Dit wordt denk ik wel anders zodra Jennifer ouder is en overal speelgoed heeft liggen 😉

Wie doet het huishouden: jij/partner
We hebben wel allebei onze eigen taken. Hubby kookt, doet de boodschappen, de tuin en is verantwoordelijk voor beneden. Ik was, strijk, maak de bovenverdieping inclusief de badkamer en toiletten schoon. Prima verdeeld naar ons idee!

Dit was de Domestic Goddess Tag! Voel je vooral vrij om ‘m over te nemen!

Ben jij een echte Domestic Goddess?