December is de maand van de feestjes, borrels en gezellige dinertjes. Genoeg redenen om eens goed uit te pakken met je make-up. In dit artikel geef ik je graag de meest feestelijke make-up tips. Perfect voor tijdens kerst of Oud&Nieuw!

Cat Eyes

Maak van je ogen echte eyecatchers en kies voor de winged cateye. Het kost misschien even wat moeite (kwestie van heel veel oefenen), maar het is het zeker waard. Zet aan beide kanten van je ogen een puntje op gelijke hoogte waar je de wing wilt laten eindigen. Trek je bovenste ooglid vervolgens een beetje naar buiten. Breng de eyeliner vn het puntje aan de buitenkant naar de wimperrand over je ooglid naar binnen. Et voila! De perfecte cateye! Niet helemaal goed gelukt? Oefening baart kunst. En op YouTube vind je een scala aan video’s waarin stap-voor-stap wordt uitgelegd hoe je de perfecte winged eye creert.

Smokey eyes

Feestelijk en altijd goed: de smokey eye. Zet hiervoor met een zacht, intens zwart oogpotlood in de wimperrand en vlak erboven stipjes naar elkaar. Vervaag deze daarna met een make-up kwast. Doe hetzelfde onder je onderste wimpers. Trek vervolgens een streepje met oogpotlood in je oogleden. Daarna breng je matte oogschaduw aan op je bovenste ooglid. Vervaag deze vervolgens naar boven met een make-upkwast.

Glam, glam, glam

Go extreme en kies voor glitters! Subtiel op de nagels of kies voor een opvallende oog-makeup inclusief glitters. Perfect voor een feestje of een avondje dansen. Ook in je kleding kan je kiezen voor wat extra glitters, steentjes en pailletten. Maar don’t overdo it: je wilt er tenslotte niet uitzien als een mislukte dragqueen.

Voor welke look kies jij deze feestdagen?