De Franse stijl laat zich het beste omschrijven als effortlessy chic. Een ingetogen look, maar altijd clean en crispy. Hoe doen die Franse vrouwen dat toch? Ik neem graag de Franse garderobe, en dan vooral die van de Parijzenaar, onder de loep en laat je zien hoe je zelf deze chique look creëert.

Lucky Seven

Volgens Inès de La Fressange, auteur van de stijlgids Parisian Chic, bestaat je basisgarderobe uit slechts zeven items: een mannenblazer, trenchcoat, tanktop, little black dress, marineblauwe trui, een goede jeans en een leren jasje. Tijdloze en klassieke items uitgevoerd in basiskleuren als zwart, wit, marineblauw en kaki. Bovendien mogen deze kledingstukken volgens de La Fressange wel wat kosten. De price per wear is, omdat je ze vrijwel altijd draagt, prima te rechtvaardigen.

Fashionable chic

Naast deze zeven basis items, mag je ook elk seizoen vijf trendgevoelige kledingstukken kopen. Voor de lente zou dat bijvoorbeeld een mooie emeraldgreen blouse zijn of een statement necklace. Op deze manier blijft je garderobe naast tijdloos ook fashionable.

Dressing like a French woman

De meeste Franse vrouwen houden van een easy en sophisticated look. Niet teveel franje, maar clean items die er nonchalant maar daarnaast sharp en intelligent uitzien. Kwaliteit staat voorop bij de Parisienne. Daarnaast geven kleine accenten – een superfijn gouden kettinkje, gestrikte linten of een mooie clutch – je outfit persoonlijkheid.

Fijn Frans

Voor de Franse vrouw geen opvallende make-up. Een natural eye, mooie teint en eventueel aangevuld met een smashing rode lipstick. Bovendien zijn huid, haren en nagels buitengewoon goed verzorgd. Een Parisienne heeft niet veel nodig om haar natuurlijk schoonheid te accentueren.

Wat vind jij van de effortlessy chic look van de Franse vrouw?