Begin de dag eens goed met een groene smoothie. Barstensvol vitamine, heel gezond en nog lekker ook. Na een slacht slapen kan je lichaam wel een vitamineboost gebruiken. Een groen glas zorgt voor instant energie (wie wil dat niet in de ochtend), voorziet je lichaam van vezels en je ontbijt erna wordt, door de anzymen, beter verteerd en opgenomen. Win-win dus! Benieuwd? Ik deel graag mijn favoriete groene smoothie recept met je!

Groene smoothies maken

Een groene smoothie bestaat, uiteraard, uit groente! Hoe verser hoe beter en kies het liefst voor de biologische variant. Een smoothie maak je makkelijkste met een sapcentrifuge. Niet in huis? Een blender werkt ook prima. Maar wat gooi je er dan allemaal precies in? Nou, heel veel! Eigenlijk kan elke groente wel. Maar ik gebruik zelf vaak komkommer, wortels, bleekselderij, spinazie, broccoli en rode bieten. Deze combinatie van groente kan soms een beetje bitter zijn. Daarom wissel ik mijn groene smoothies graag af met appel en vers sinaasappelsap. Ook aardbeien en bananen zijn een grote favoriet om door mijn groene smoothies te doen.

Na het bereiden direct opdrinken. Een deel van de voedingsstoffen verdwijnt namelijk snel na de bereiding. Bovendien werkt het het beste als je de groentesap ‘s ochtends op een nuchtere maag drinkt en 20 minuten voordat je gaat ontbijten. Op deze manier haal je de meeste voordelen uit je vitaminebommetje!

Recept Groene Smoothie Glass of Fresh

Enthousiast geworden en wil je zelf ook graag een keer een groene smoothie maken? Hieronder vind je een makkelijk en lekker recept die je zelf thuis kunt uitproberen.
Per portie (600ml sap) zijn dit de ingrediënten:
– 2 handjes spinazie
– 3 stengels bleekselderij
– 2 granny smith appels
– 4 takjes peterselie
– 1 limoen
– halve citroen
– halve komkommer
– 1 cm gember

Zorg dat alles gesneden en gewassen klaarligt zodat je alle ingrediënten achter elkaar door de juicer kunt doen. Lekker laten blenden en daarna direct opdrinken.
Bron: In 28 dagen van gifbelt naar tempel

Drink jij wel eens een groene smoothie?