Wil je graag mooi, steil haar? Dan is een stijltang absoluut onmisbaar. Een stijltang zorgt namelijk niet alleen voor steile lokken, maar ook voor glans. Maar hoe stijl je nu je haar het beste? In dit artikel geef ik je de beste tips voor het stijlen met een stijltang.

Haar stijlen

Veel meiden dromen van mooie, steile lokken die de hele dag mooi blijven zitten. Als je krullen hebt, een beetje slag of steil haar van jezelf: een stijltang zorgt ervoor dat je lokken net iets mooier vallen en gepolijst ogen. Houd je, voor het beste resultaat, aan onderstaande tips en je weet zeker dat je lokken onweerstaanbaar zijn.

Kies voor een goede stijltang

De basis voor het stijlen van je haar is een goede stijltang. Kies het liefst voor eentje met keramische platen om zo onnodige beschadiging te voorkomen. Mijn absolute favoriet is de stijltang van CHI. Misschien niet de goedkoopste, maar wel eentje die echt goed werkt. Je haren blijven lang steil (je hoeft de volgende dag alleen een beetje bij te steilen), werkt zelfs als je veel krul hebt (zoals ik) en glanst prachtig. Ik gebruik ‘m zelf al jaren en heb nooit een betere kunnen vinden. Zeker een aanrader dus.

Stappenplan haar stijlen

Mooie, steile lokken in een handomdraai met dit handige stappenplan:

Stap 1: Zet je haar vast met een haarklem en laat alleen de onderste lagen loshangen om te gaan stylen.

Stap 2: Pak een pluk haar ter breedte van de keramische plaat van je stijltang en borstel deze uit. Gebruik een speciaal product om je haar te beschermen tegen de warmte van de stijltang (zie hieronder voor mijn aanraders). Ga vervolgens met de stijltang vanaf je hoofdhuid in een vloeiende beweging naar beneden. Vermijd de punten en doe die pas als laatste.

Stap 3: Ga zo pluk voor pluk van beneden naar boven en borstel tijdens het stylen af en toe om te zorgen dat de haren mooi gepolijst blijven.

Stap 4: Pas als alles steil is, pak je in dikkere plukken de punten om te voorkomen dat die te droog worden.

Stap 5: Zorg voor een mooie finishing touch en breng in de punten een beetje haarolie aan.

De beste producten voor het stijlen van je haar

Gebruik een speciaal product dat je haar beschermt tegen de warmte van de stijltang. Breng deze aan voordat je je haar gaat stijlen. Breng niet teveel aan, vaak zijn deze producten vrij vet. Na het stijlen is het aan te raden om de puntjes te verzorgen met een rijke olie of serum. Wat bovendien voor een mooie glans.

producten haar stijlen

1. BioSilk Silk Thermal Shield biedt optimale bescherming tegen de warmte van de stijltang. Bovendien ruikt deze spray heerlijk en zorgt BioSilk voor een zijdezachte finish en mooie glans.

2. John Frieda 3-Day Straight Styling Spray doet wat ‘ie belooft: jouw lokken drie dagen mooi steil houden. De spray met hittebescherming verwijdert alle pluis en maakt je kapsel glad en sluik. Just the way we like it!

3. Alterna Haircare Smooth Kendi Pure Treatment Oil is een rijke, verzorgende olie die je haren intens voedt. Gaat pluisvorming tegen, zorgt voor een mooie glans en beschermt je haar.

4. Andrélon Heat Protect Spray beschermt je haar tegen de hitte van je stijltang (tot wel 230 °C!). Naast optimale bescherming zorgt deze spray ook voor een mooie glans en zijdezachte lokken. Aanrader!

5. L’Oréal Paris Elvive Extraordinary Oil is een voedende haarolie die je haar een extra boost geeft. Ruikt heerlijk (ook niet onbelangrijk), voed intensief en is ook ideaal als haarmasker!