Van de knot tot vlechtjes en van een zwoele, sexy slag tot de lage paardenstaart. Komend voorjaar heb je meer dan genoeg keuze uit verschillende haarstijlen en –accessoires. Ik laat je graag de haartrends voor de lente van 2013 zien.

Knappe knot

Chique, stijlvol en simpel. De knot was deze winter al hot, maar ook van het voorjaar bewijst de knot een blijvertje te zijn. We zien de knot in verschillende gedaantes voorbij komen. Van hoog op het hoofd (bum) tot los vallend in de nek. Een strakke knot maak je het makkelijkste twee dagen nadat je het hebt gewassen. Je haar is dan wat minder zacht, waardoor je knot beter blijft zitten. Een mooie, klassieke knot creëer je met behulp van een haardonut. Liever iets losser? Op internet vind je volop DIY tutorials die je helpen met het creëren van jouw ideale knot.

Vlechtwerk

We hebben het hier niet over twee olijke vlechtjes die je moeder vroeger in je haar maakte. De vlecht anno 2013 is stijlvol, soms een beetje playful en af en toe zelfs een waar kunstwerk. Eigenlijk mag elke variant van de vlecht dit voorjaar. Schuin langs de zijkant voor een romantische look of juist hoog op het hoofd.

Lage paardenstaart

De paardenstaart is een all-time favorite. Gemakkelijk te maken (stiekje eromheen en klaar) en ideaal voor een casual look of een dagje rondhangen in huis. De lage paardenstaart was favoriet bij veel designers, van Michael Kors tot Alexander Wang, en wordt laag in de nek gedragen. Ook mooi: een mooi lint of een brede elastiek in je haar zorgt voor net dat beetje extra.

Aan de slag

Geen steile haren dit voorjaar of grove krullen, maar een zwoele, losse krul. Een beetje slag in je haar zorgt voor dat just out of bed look en de ultieme rock ‘n’ roll uitstraling. Deze sexy en ongecompliceerde look is bovendien voor vrijwel iedereen weggelegd. Breng verstevigende mousse aan in je vochtige haren en maak vervolgens een knot. Als je haar bijna droog is, haal de knot eruit en je hebt een mooie en sexy slag in je haar.

Grote haaraccessoires

The bigger the better. Haaraccessoires waren dominant aanwezig tijdens de shows van onder meer Fendi, Balenciaga en Chanel. Van parels in het haar tot neon haarbanden en van strikken tot grote hoeden: alles kan en mag zolang het maar opvalt.

Wat is jouw favoriete haartrend?