Tropische temperaturen? Op vakantie in een bloedheet land? Dan wil je natuurlijk niet dat je make-up na tien minuten van je gezicht afsmelt. Met deze tips voor een perfecte, hittebestendige make-up zie je er ook bij temperaturen van de boven de 30 graden er nog prima uit.

1. Extra hydrateren

Hoe warmer, hoe meer vocht je verliest. Genoeg water drinken gedurende de dag is dan ook een must. Zorg ervoor dat je altijd een flesje bij je hebt. Qua verzorging is het handig om een hydraterende crème of serum te gebruiken.

2. Bescherm je huid

Altijd een must en vooral in de warme zomermaanden is het gebruik van SPF in je dagcrème. Ga je echt bakken op het strand? Kies dan voor een zonnebrandcrème met een minimale factor van 30 en voor je gezicht SPF 50. Ook veel foundation en poeder hebben tegenwoordig een SPF.

3. Primer

Een primer zorgt ervoor dat je foundation en andere make-up de rest van de dag mooi op z’n plek blijft. Bovendien zorgt een primer ervoor dat je huid niet gaat glimmen.

4. Langhoudende en matterende foundation & poeder

Kies een foundation die lang blijft zitten én je huid mat maakt. Een extra laagje poeder op de plekken die snel glimmen (denk: voorhoofd en neus) en je weet zeker dat je huid de hele dag vlekkeloos is.

5. Bronzer

Voor de perfecte sunkissed look gebruik je een bronzer op je cheekbones. Deze mag best een kleine glimmer bevatten.

6. Waterproof eyeliner en mascara

Ga voor een goede mascara en eyeliner die ook nog eens waterproof is. Door de warmte kan je mascara nog wel eens gaan lopen, met een waterproof mascara weet je zeker dat je goed zit en je wimpers perfect blijven de hele dag door.

7. Setting spray

Voor de ultieme finishing touch kies je voor een setting spray. Als je ‘m in de koelkast zet, voelt het extra fris aan.

Hoe zorg jij ervoor dat je make-up de hele dag door netjes blijft zitten?