We hebben allemaal wat liefde nodig op zijn tijd. Als je een lieve vriend of man hebt dan kom je hopelijk niets te kort. Ik mag me gelukkig prijzen tot die categorie te behoren. Maar wat nu als je een vrijgezelle vrouw zo naarstig op zoek bent naar een leuke man. Dan wordt het anders. De hunkering naar liefde kun je tot wanhoop drijven. En hierin schuilt ook gelijk een gevaar, want door dit verlangen zou het ook zomaar kunnen zijn dat je zwanger raakt. Zwanger van een van de mannen waarvan je het gevoel had de ware gevonden te hebben. Maar van wie…oeps…wat nu?

Als je niet zeker weet van welke man je zwanger bent geraakt

Dan kan dat voor veel onzekerheid zorgen. Je kunt jezelf wel voor je kop slaan dat natuurlijk zo onvoorzichtig bent geweest. Maar aan die wijsheid zul je nu niet veel meer hebben. Je wilt nu graag zo snel mogelijk weten van welke man natuurlijk. Het volgende kun je doen om zo snel mogelijk antwoord te krijgen op deze vraag en zorgen voor wat gemoedsrust.

1. Probeer uit te rekenen wanneer de bevruchting heeft plaatsgevonden

Dit kun je bepalen door na te gaan wanneer je laatste menstruatie heeft plaatsgevonden. Je weet dan wanneer je vruchtbare periode begint. Bepaal vervolgens de duur van je cyclus. De ovulatie vindt ongeveer halverwege je cyclus plaats. De ovulatie is de periode dat er een eisprong plaatsvindt er een bevruchting kan plaatsvinden. In die periode is de kans op een zwangerschap dus ook het grootst. Vind je het uitrekenen lastig. Gebruik dan deze zwangerschapscalculator.

2. Bezoek een huisarts

Wanneer je met de calculator hebt uitgerekend wanneer de bevruchting zou moeten hebben plaatsgevonden maar dit rijmt niet met je eigen agenda dan zou ik je zeker adviseren om bij de huisarts langs te gaan. Niet alleen kan hij een vaderschapstest bij je afnemen. Ook kan hij of zij fungeren als een vertrouwenspersoon waarmee je kan overleggen. Vanuit zijn professie dient hij zich namelijk te houden aan de geheimhoudingsplicht. Het is prettig als je in deze situatie met iemand kan praten die onpartijdig is en je kan begeleiden in deze lastige situatie.

Vaderschapstest laten doen via een online platform

Mocht je een consult iets te dichtbij vinden dan kun je er altijd nog voor kiezen online een vaderschapstest af te nemen. Via een DNA test lab kun je een test afnemen die voor 99,99% betrouwbaar is. Zorg er wel voor dat je dit dus doet bij een erkende organisatie.

3. Tot slot: Bespreek je situatie met vrienden of familie

Mocht je in je zoektocht toch je droomprins gevonden, hebben maak hem dan deelgenoot van je situatie. Mocht je nog geen vaste partner gevonden hebben, overleg dan je situatie met andere vrienden en familie. Dit zal de nodige stress bij je weg kunnen nemen. En voor jullie dames die in deze situatie beland zijn hoef ik natuurlijk niet bij te zeggen dat een beetje meer voorzichtigheid tijdens de zoektocht naar de ware wel op zijn plaats is. Dat jullie gemoedsrust maar snel terug mag keren. Hopelijk is er daarna ruimte om te genieten van de zwangerschap.