De zondag is, in tegenstelling tot de drukke zaterdag waarop van alles gedaan moet worden (wasjes, boodschappen, kinderfeestjes en allerlei andere bezoekjes), de dag om lekker te ontspannen en vooral zo weinig mogelijk te doen. Hoe mijn ideale zondagochtend eruit ziet? Ik vertel het je graag in dit artikel.

Uitslapen

Met een kleine zit uitslapen er bijna niet meer bij. Soms wordt ons meisje om half8/8uur wakker en dat voelt voor ons echt als uitslapen, maar meestal is ze rond 7uur al aan het babbelen. Je begrijpt, uitslapen voelt voor ons echt als een luxe en als de kleine een keertje uit logeren is bij oma & opa dan genieten we ontzettend van die uurtjes extra in bed. Meestal zijn er echter om half 8/8uur wel uit (nadat we eerst met de kleine in bed hebben gekroeld) waarna we rustig gaan ontbijten.

Kop koffie

Dat eerste kopje koffie in de ochtend is echt heilig voor mij. Vooral na een lange week of een paar gebroken nacht (wederom dankzij dochterlief) is het eerste wat ik vaak doe, is een kop koffie zetten. Voor mijn verjaardag (nog 3 maandjes) staat de Nespresso DeLonghi Lattissima Touch hoog op het lijstje waarmee je de lekkerste latte macchiato’s en cappuccino’s kan maken. Nog even geduld dus.

Krantje erbij

Naast een goede kop koffie, vind ik ook erg fijn om de dag te starten met de krant. En dan het liefst de Telegraaf. Doordeweeks heb ik vaak niet de tijd om uitgebreid de krant te lezen of het nieuws bij te houden, dus de zondagochtend is het ideale moment to catch up. Terwijl manlief het sportkatern doorbladert, lees ik de krant van voor naar achter. Waarbij vooral de stukken over de komende verkiezingen mijn aandacht trekken. Ook al het buitenlandse volg ik op de voet. Wel zo fijn om maandagochtend mee te kunnen praten bij het koffieapparaat op het werk.

Daarnaast kan ik het niet laten om stiekem een blik te werpen op de roddelrubriek Privé (je moet toch weten wat zich afspeelt onder tout bekend Nederland). Tenslotte sluit ik af met het magazine Vrouw. Een niet te dik magazine vol fijne interviews en leuke artikelen. Beter kan ik mijn ochtend niet beginnen. Nog beter: een abonnement op de Telegraaf is tegenwoordig helemaal niet meer zo duur. Vooral als je goed let op de verschillende aanbiedingen. Zo lees je deze winter 10 weken lang de krant voor slechts €3,- per week. Daar kan je ‘t niet voor laten toch? Mocht je, net als ik, weinig tijd hebben om doordeweeks de krant te lezen dan is er bovendien ook het speciale weekendabonnement. Wederom voor een fijn prijsje. Ook graag een proefabonnement Telegraaf? Op proefabonnementkrant.com vind je meer informatie en kan je direct je proefabo afsluiten.

Brunchen

Na een rustige start is voor mij de perfecte afsluiting een brunch aan het eind van de ochtend. Zo rond een uurtje of half 12/12uur zit ik maar al te graag aan een lekker broodje, een verse salade of een kom dampende soep bij een leuk en gezellig restaurantje. Lekker even bijkletsen met manlief, de kleine die lekker mee-eet en rond rent en afsluiten met een cappuccino en een koekje. De perfecte manier om onze lazy sunday te beginnen en het weekend in rust af te sluiten voordat er weer een hectische en drukke week op ons wacht.

Hoe ziet jouw ideale zondagochtend eruit?