Je make-up is helaas niet eindeloos houdbaar. Maar wanneer wordt het tijd om afscheid te nemen van je favo beautyproduct? Ik vertel je graag wanneer de houdbaarheid van je producten een beauybreak-up eist.

Houdbaarheid mascara

De antibacteriële ingrediënten in je mascara werken slechts zes maanden. Dus kies ervoor om je mascara na een half jaar weg te gooien. De kans op een ooginfecties is na die zes maanden namelijk een stuk groter. En dat wil je niet.

Houdbaarheid parfum

Vaak doe je best lang met een parfum. Vooral als je van vriendlief een 50ml flacon hebt gekregen. Gelukkig is je parfum behoorlijk lang houdbaar; tot wel drie tot vijf jaar! Tip: bewaar je parfum in de oorspronkelijke doos, zo geniet je nog langer van de geur.

Houdbaarheid lipstick

Je lipstick is ongeveer twee jaar lang goed houdbaar. Maar als je merkt dat ‘ie is uitgedroogd, gooi ‘m dan eerder weg. Je lipgloss gaat helaas wat langer mee; ongeveer één jaar (of als ‘ie plakkerig begint te worden).

Houdbaarheid nagellak

Je favo kleur naggelak is ongeveer 1 tot 2 jaar houdbaar. Merk je dat je nagellak minder vloeibaar wordt en begint af te brokkelen? Meng de lak dan vooral niet met dissolvant, want dan beschadig je de formule. Beter is om gewoon een nieuw kleurtje aan te schaffen.

Houdbaarheid foundation

Je foundation heeft een levensduur van zes maanden tot één jaar. Liever niet langer, want dan verliest je foundation zijn werking.

Verlegen houdbaarheid make-up

Langer genieten van je favo make-up? Wel met deze drie tips:

1: Icoontjes lezen. Op je make-up staat een klein icootje waarop staat hoe lang je product houdbaar is na opening. Handig als je even twijfelt.
2: Goed om te weten. Hoe meer vocht een product bevat of hoe dichter het bij je ogen komt, hoe korter de houdbaarheid.
3. Goed bewaren. Voor een langere houdbaarheid luidt het advies om je poducten op een koele, donkere plek te bewaren.

Hoe lang doe jij met make-up producten?