Het is zomer en dat merken we goed aan de stijgende temperaturen. Overdag heel erg fijn, want: terrasjes, dagjes naar het strand en heel veel ijsjes. Maar binnen is het wat minder prettig; de warmte blijft vaak hangen in huis waardoor het vooral in je slaapkamer erg warm is. Gevolg: het is bloedheet en slapen is niet te doen. Daarom deze vijf tips om je huis koel te houden in de zomer!

Huis koel houden

Ook zo last van de hoge temperaturen en de warmte die blijft hangen in huis? Met deze tips weet je de warmte zoveel mogelijk buiten te houden!

1. Houd (rol)gordijnen overdag dicht

Op deze manier schijnt de zon niet naar binnen en word je huis niet gedurende de dag een sauna.

2. Doorluchten? Alleen als het afgekoeld

heerlijk zo’n fris briesje, maar alleen als het buiten al afgekoeld is. Als het buiten klam en vochtig is, houd dat raam dan maar liever dicht.

3. Laat die stofzuiger maar staan

Huishoduelijke apparaten zoals een droger en stofzuiger geven heel veel warmte af. Probeer dus het gebruik van deze apparten zoveel mogelijk te vermijden. Vooral de droger is een bron van warmte.

4. Take-away

Hetzelfde geldt voor je keuken: urenlang kokkerellen betekent ook heel veel warmte in je huis. Een betere oplossing is een lekkere salade, een soepje, take-away of – helemaal goed – een etentje op het terras.

5. Schaduw

Schaduw betekent automatisch koelte. Creeer dus schaduw in je huis door bijvoorbeeld een boom of door een zonnescherm. Op deze manier houd je je huis zoveel mogelijk koel.

Wat doe jij om je huis koel te houden?