Als je zwanger bent of net bent bevallen is het ontzettend belangrijk om je huid goed te beschermen tegen de zon. Met de zomer is aantocht is het dan ook een must om je goed in te smeren. De zonbescherming van Inna Suncare is speciaal ontwikkeld voor tijdens de zwangerschap en de eerste maanden erna.

Bescherming tegen de zon, juist tijdens de zwangerschap

De hormonale veranderingen die plaatsvinden tijdens je zwangerschap hebben grote invloed op je huid. Je huid wordt bijvoorbeeld gevoeliger voor de zon. Daarnaast wordt er extra pigment in je huid aangemaakt waardoor pigmentvlekken eerder kunnen ontstaan. Dit zogenaamde zwangerschapsmasker komt heel veel vaak voor en kan zelfs blijvend zijn. Bovendien kunnen deze pigmentvlekken donkerder worden door de invloed van zonlicht.

Oplossing? Inna Suncare. Deze zonbeschermingslijn is speciaal ontwikkeld om hyperpigmentatie en de vorming van een zwangerschapsmasker te helpen voorkomen en tegen te gaan. Daarnaast is Inna Suncare ook ideaal als je een zeer gevoelige huid hebt die sterk reageert op de zon.

Extra fijn: ook tegen striae

Striae…geen enkele zwangere vrouw zit er op te wachten. Striae kan je niet helemaal voorkomen (het is vaak echt een kwestie van pech of geluk hebben), maar je kan je huid wel extra verzorgen met producten die de elasticiteit van de huid bevorderen. Inna Suncare is verrijkt met Elestan. Dit ingrediënt zorgt ervoor dat de aanmaak van Elastine in de huid wordt gestimuleerd. Dit kan helpen om je huid steviger te maken en beter bestand te maken tegen uitrekken. Mijn motto wat betreft anti-striae crèmes is altijd; baat het niet dan schaad het niet (en bij mij heeft het smeren geholpen dus better safe than sorry :-)).

Mijn ervaring met Inna Suncare

Ik ben natuurlijk niet meer zwanger, maar heb wel een gevoelige huid en last van een paar pigmentvlekjes. Reden voor mij om altijd goed in te smeren met een hoge factor. Omdat de zonbescherming van Inna Suncare niet alleen voor de zwangere dames onder ons geschikt is, maar ook voor vrouwen die net zijn bevallen of een gevoelige huid hebben, heb ik uiteraard de producten zelf ook getest.

Conclusie: ik ben absoluut tevreden. De producten voelen erg aangenaam op de huid. De crème smeert goed uit, trekt snel in en heeft een subtiele geur.

De zonnebrand speciaal voor het gezicht (inclusief factor 50 dus helemaal super) is gelukkig niet te vettig. Ik wil graag dat mijn huid goed beschermd is maar liever zonder direct een glimhoofd te hebben. De producten voor zowel face & body (verkrijgbaar in een SPF 30 en SPF 50+ variant) zijn beide erg fijn in gebruik en beschermen je huid meer dan voldoende tegen de zon.

De aftersun heb ik ‘s avonds na het douche opgesmeerd en voelt heerlijk verkoelend en verzachtend aan. Ook de aftersun heeft een milde en aangename geur (overgeparfumeerde lotions vind ik echt vreselijk). Deze producten voldoen dus absoluut aan mijn eisen en zullen komende zomer zeker veelvuldig worden gebruikt.

Ook een keertje proberen? Inna Suncare is verkrijgbaar in vier varianten en te koop bij de apotheek en drogist.

Face Creme SPF 50+. Prijs: €12,99 voor 50ml.
Face & Body Spray SPF 30. Prijs: €19,99 voor 150ml.
Face & Body Spray SPF 50+. Prijs: €23,99 voor 150ml.
Aftersun Face & Body Spray. Prijs: €12,99 voor 150ml.

Kende jij de zonbeschermingsproducten van Inna Suncare al?