Voor wie net als ik niet zo van de plantjes onderhouden is (ik hoef maar naar een plant te kijken en hij is dood), is de cactus de ideale plant. De cactus is een behoorlijk veelzijdig plantje en is verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Bovendien is de cactus supermakkelijk te verzorgen (ook als je middle name niet Rob Verlinden is). In dit artikel vertel ik je vijf originele woonideeën voor de cactus.

Vier op een rij

Zet vier minicactussen op een rij op een kastje, de vensterbank of op de hoek van de tafel. Je kunt kiezen voor verschillende potjes en dezelfde cactussen of juist andersom; vier dezelfde potjes en vier verschillende cactussen. Net wat je zelf leuk vindt!

Stilleven

Heb je een loos hoekje in de hal, erker of in de woonkamer? Creeer een mooi stilleven door verschillende cactussen in verschillende formaten en potjes te verzamelen op krukjes en bijzettafeltjes. Supercreatief en de perfecte manier om een loos hoekje mee op te lossen.

woontip-cactus

Groter dan groots

Een cactus kan ook een echte eyecatcher zijn in je interieur. Simpelweg door te kiezen voor een groot formaat cactus. Inclusief een mooie pot en voila! Dat anders zo saaie hoekje is nu een waar statement geworden in je interieur.

Mini

Klein maar fijn. Koop een mooi rond dienblad en plaats hier allemaal kleine cactussen op. Super sfeervol en superleuk voor op de salon- of eettafel. Bij bijvoorbeeld Hema verkopen ze kleine cactussen.

Onderstel

Je kunt natuurlijk je cactus in een pot zetten, maar wees creatief! In een gevlochten mand, onder een stolp of in een oud snoepblik: allemaal superleuke ideeën om je cactus in te zetten.

Heb jij cactussen in huis?