Heb je altijd al willen weten wat een job als personal shopper inhoud, en wat de voor-en nadelen ervan zijn ? Dat heb ik proberen te achterhalen in dit interview met personal shopper Suzi Vasques Dias.

Hoelang werk je al als personal shopper?
Ik heb een aantal jaren geleden besloten om te stoppen met mijn baan om als personal shopper te beginnen werken, en ik heb er nog geen moment spijt van gehad.

Hoe begin je aan een opdracht?

De mensen zijn het belangrijkste in mijn job, dus ik probeer altijd eerst de mensen beter te leren kennen. Onder meer door met hen te praten krijg ik al snel een idee van hun persoonlijkheid, en dan heb ik al een beetje een idee van welke kledingstijl bij hen past.

personal-shopper-2

Hoe belangrijk is het om de juiste outfit te vinden?
De juiste outfit is heel belangrijk, want die laat zien wie je bent en die kan je een echte boost geven. Als ik mensen de juiste outfit kan aangeven en ik zie ze stralen dan geeft dat mij ook een goed gevoel.

Wat doet het dragen van de juiste outfit met mensen?
Als mensen de juiste outfit aan hebben, dan zie je ze echt stralen. En dan staan ze ook met veel meer zelfvertrouwen in het leven. Dat is het belangrijkste onderdeel van mijn job, dat mensen zich beter over zichzelf gaan voelen en iedereen voelt zich toch beter met de juiste outfit aan.

Is een personal shopper inhuren alleen maar mogelijk voor rijke mensen?
Nee, absoluut niet. Een personal shopper kan voor iedereen. Als mensen mij inhuren zullen ze geen foute outfits meer kopen die alleen maar meer plaats in hun kast gaan innemen. Dan kan je misschien ook nog wat centjes besparen.

Zijn er ook nadelen aan een baan als personal shopper?
Ja, soms kan het gebeuren het dat mensen wel weten dat hun manier van kleden niet zo flatterend is. Dan zie je dat ze graag mijn hulp zouden inschakelen maar durven ze nog niet goed. Maar na een tijdje vertrouwen de mensen mij en komt dat ook allemaal in orde. Er zijn zeker meer voordelen dan nadelen, voor mij is het echt een droomjob.

Heb je advies voor mensen die erover denken om zelf personal shopper te worden?
Er zijn cursussen voor, maar je moet toch altijd wat aangeboren talent hebben. Niet alle aspecten van een personal shopper kan je leren, het is heel belangrijk dat je weet hoe je met mensen om moet gaan en hoe je ze zich goed in hun vel kunt laten voelen.

Meer of Suzi is te vinden op haar website http://www.personalshopper.nl